RYTTARKAKA
4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
6-7 msk vaniljsocker
175 gr smält smör
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Rör ihop de torra ingredienserna och rör ner dessa i ägg+socker smeten. Häll smeten i en pappersklädd långpanna.
TIPS: Bred inte ut smeten, då bränns den i kanterna!
Grädda i 225 grader i 10-12 min. (tur att man har lillasyster som ser allt! )
Glasyr
75 gr smör
2 dl socker
1,5 dl grädde
1 dl sirap
1 påse kokos (200 gr)
Blanda smör, socker, grädde och sirap i en kastrull och koka upp. Låt det sjuda i ett par minuter under ständig omrörning så att det inte bränns.
Tillsätt kokos och koka ytterligare i någon minut. Bred försiktigt glasyren över kakan och grädda i ytterligare c:a 10 minuter tills kokostäcket fått en vacker färg.
MUMMA!!!!!!
************************************************'
NOLIA IMORGON!!!!!
6 dl socker
3 dl vetemjöl
6-7 msk vaniljsocker
175 gr smält smör
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Rör ihop de torra ingredienserna och rör ner dessa i ägg+socker smeten. Häll smeten i en pappersklädd långpanna.
TIPS: Bred inte ut smeten, då bränns den i kanterna!
Grädda i 225 grader i 10-12 min. (tur att man har lillasyster som ser allt! )
Glasyr
75 gr smör
2 dl socker
1,5 dl grädde
1 dl sirap
1 påse kokos (200 gr)
Blanda smör, socker, grädde och sirap i en kastrull och koka upp. Låt det sjuda i ett par minuter under ständig omrörning så att det inte bränns.
Tillsätt kokos och koka ytterligare i någon minut. Bred försiktigt glasyren över kakan och grädda i ytterligare c:a 10 minuter tills kokostäcket fått en vacker färg.
MUMMA!!!!!!
************************************************'
NOLIA IMORGON!!!!!
Kommentarer
Postat av: Kamilla
du har glömt att skriva hur många grader ju! :D
Trackback