Ang. kommentarer

Jag blir jätteglad när jag ser att någon har kommenterat min blogg....men jag vill ju veta vem det är. Så som svar kan jag säga: Ja, nog kommer jag lägga ut bilderna på min lycka.

Nu har jag ÄNTLIGEN fått netonnet att fatta hur det ligger till. Jag tar det hela från början:
I början av november sg jag att de hade ett jättebra erbjudande på netonnet, man kunde köpa en laptop för 1:- med abonnemang. Så eftersom jag har letat efter en så beställde jag det och började vänta....och vänta.....och till slut fick jag ett mail från dem där jag fick veta att jag inte är godkänd som abonnemangkund hos Telia....PYTSAN!!
Så jag ringde till Telia och ifrågasatte vad som blivit tokigt. De sa att de hade satt OK från deras sida, så jag gjorde en ny beställning. Fick ett nytt mail. och började surna till rejält. Så jag skickade ett mail till netonnet, fick ett mail tillbaka där de bad som ursäkt och nu har jag skickat min tredje och sista beställning.
NU ÄR DEN PÅVÄG!!!!

hiskeligt mkt vuxenpoäng

Just i denna dag känner jag mig så himla vuxen. Jag har precis betalat mina räkningar. Betalat in en avsevärd summa på huskontot och känner mig tokvuxen. Jag diggar fenomenet "vuxenpoäng", jag och Jonas har kommit på att vi nog tjänat in en handfull bara på att köpa hus. Jag tror att det var det som behövdes. Nog för att det känns lite för spännande en del dagar men i det stora hela så tänker man på ett annat sätt.
Jag ska avslöja en sak för er alla; Jag har ett ekonomiskt sinne som står på NOLL i vuxenpoäng. Jag har ingen framförhållning och skulle mycket hellre spendera mina pengar på det JAG tycker är kul än på det jag SKA betala. Men nu helt plötsligt så blir det så mycket viktigare att sköta sin ekonomi.....kanske jag har lite vett där längst inne iaf.

Igår blev min lilla Dexter nybadad, mot sin vilja dock, men han luktar så gott nu. Innan så höll man nästan andan när han satt i knäet, men nu kan man inte låta bli att snusa på han. Och jag tror att han hade tyckt att det var värt förnedringen att stå i badkaret om han insett att vi gosade på han så mkt mer.
Vet inte varför, men jag tycker att han böjar lukta efter ett tag. Tidigare skyllde vi på Calle, att det var han som kissade på honom, men det är ju som inte kiss han luktar heller.

I söndags var vi upp till Umeå på säsongens sista utställning och jag känner mig riktigt nedslagen eftersom Calle fick sin andra släta etta på så kort tid och med kritiken:

" Typiskt maskulint huvud. Bra uttryck. Bra tänder och bett. Utmärkt hals och rygglinje. Bra bröstkorg. Bra vinklar. Rör sig mycket bra. Bra pälskvalitet men ganska urfälld."

Och nu sitter du säkert där och tänker: "Men herregud kvinna, sluta klaga. Det var ju jättebra!" Och jaja, visst låter det bra men han föll på sin päls som domaren påstår var urfälld....men det är den inte. Han har sån päls jämt!!!!
Jaja, vi ska ta nya tag nästa år!

Jag har fått svar från Rossmix kennel iaf. Och de skulle göra en "mycket intressant" kombination med sin Zentao Ripassa men de ville inte säga mer om det. Spännande ska det bli iaf!

Äkta vänner!

* Det finns människor som fångar dig när du faller
- de är dina änglar på jorden.

image95

ÄNTLIGEN!

Idag har jag jobbat kväll och innan jag drog mig iväg så gick jag och Jonas en LÅÅÅÅÅNG promp med hundarna och kikade lite på vårt hus. De höll som bästa på att putsa fönster så det kändes rinktigt bra. För det betyder ju att det är så gott som klart.
När jag kom hem efter ett hundpass så berättade Jonas att de ringt och det är helt klart nu och såtr bara och väntar på oss. Helt underbart! Så nu har vi bestämt att nästa helg är den stora helgen. På lördagen går flytten och då ska vi äntligen få vårt eget igen. Jag är så less på att bo här! Missförstå mig inte, jag är EVIGT TACKSAM att det gick att lösa såhär och kommer alltid stå i skuld till mina svärföräldrar och min svåger för att de lät oss mellanlanda här, men det är tärande!

Jag har föresten hittat en superpingla hos en kennel i Märsta, hon en en jättesnygg gul tik som jag verkligen inte skulle ha ngt emot att få en valp efter. Så jag skickade ett litet mail till
kenneln och väntar som på nålar på svar. Hon ska ju inte ha någon kull just nu vad jag kan förstå, men så snart det blir så.....någon gång kanske. Måste väl kolla om det är för mig och sedan antar jag att det ska stötas och blötas hos mamma. Jag vet inte ens om det blir en labbe nästa gång. Får väl se. Jag och Jonas hade tänkt vänta minst ett år innan vi tar någon ny valp. Men jag tycker att det skulle vara så kul att börja träna jakt, och det är mest för den saken. I övrigt har vi det så bra med våra fina pojkar. Alla tre: Calle, Dexter och Elvis. Hade nog inte kunnat få bättre killar!
Nej nu ska endumen gå och borsta tänderna och sussa lite. Ännu en kväll imorron!

puss

Home at last!

Ja nu är vi på hemmaplan igen och tar itu med vardagen igen. Först ska jag berätta hur kritiken löd på vår andra dag på Wången. Då fick han en slät etta och blev placerad 2:a av tre hanar i öppenklass.

"Maskulint huvud, vacker hals. Stel, kort överarm. Bra ben och tassar. Tillräckliga vinklar bak. Utmärkt päls"

Jag fattar ingenting....så dåligt har det aldrig varit för att inte tala om sparsmakat. Jaja, domaren var iaf en dansk som hette Sörensen och han tyckte tydligen bara om Tjotte´s hundar. Men inte hade jag trott att det skulle vara så illa, och aldrig har han fått kritik på "stel, kort överarm" vad jag kan minnas.
Nu tar vi sikte på helgens resa till Umeå och hoppas på det bästa där. Nog ska vi fira flytten till huset med familjens första championat tycker jag.

På tal om huset så körde jag förbi nu innan jag åkte hem....alltså för en halvtimma sedan kanske och de håller på att flytta ut för fullt. "Kjelles allservice" bil stod utanför huset och det såg ut att vara full aktivitet där. KANSKE håller de på att städa *håller tummarna* Men i "värsta" fall håller de bara på att flytta.
Jag håller på att längta ihjäl mig nu efter att få flytta in. Det skulle ha varit denna veckan eftersom jag inte har något jobb nu. Det skulle passa perfekt för min del.

Idag har jag varit och hälsat på Linda och lilla Ebba, vi och hundarna tog en lite längre promenad runt i Hörnett och det var jätteskönt. Hundarna tyckte att det var hur spännande som helst och nu ligger de däckade, det blir ju inte så mkt promenader i tätbebyggd område nu för tiden eftersom vi bor i buschen. Men snart så ska de få vänja sig med det också. Ska bli så skönt att bo på en plats där det faktiskt är upplyst på kvällarna!

Men nu ska jag surfa vidare och vill påminna alla som vill komma i kontakt med mig (Nog för att det kanske inte är så många som läser min blogg) min nya mailadress som inom kort kommer vara den enda:
[email protected]

Sedan ska jag tipsa om syrrans lilla "buissness" på
www.mittens.se nu i juletider. Hon stickar superfina julklappar.....mest vantar!

puss

Utställning på Wången

Idag har jag och Calle varit på utställning på Wången, en av två dagar. Idag var det Vidar Grundtjern som dömde labbarna och det gick väl lite si och så. Calle fick jättefin kritik men blev 2:a i öppenklassen och sedan när det var bästa hanhund så blev Calle och jag avtackade först av alla. :(
Så något cert blev det inte och championatet låter vänta på sig. Men kritiken lyder:

" Mycket bra huvud och uttryck, hals och resning. Välutvecklad bröstkorg, utmärkt päls och svans. Utmärkt benstomme. Visas i mycket bra kondition. Rör sig bra. Korrekt bett."

Så man ska väl inte klaga, Men imorgon kommer revanschen.....kanske!

Jag och världens bästa Millan har beställt hempizza. Här i Östersund har de en pizzeria som man beställer på internet och sedan kör de hem pizzan. Helt otroligt och inte alls dyrt!
MUMMA!!!

På jobbet....

just nu sitter jag på jobbet och surfar lite.....ville bara berätta att jag lever fortfarande!

"Marley och jag" av John Grogan

"Boken och Marley, världens mest neurotiska och älskvärda hund, boken som har hyllats av både läsare och kritiker, legat 50 veckor på den amerikanska försäljningslistans föratsplats och sålt otroliga 2,5 miljoner exemplar.
Jenny och John skulle just börja sin gemensamma tillvaro. De var unga och kära, de hade ett litet hus och inte ett bekymmer i världen. Så bestämde de sig för att öva sin föräldratalanger på en hund.
In i deras hem kom Marley, en gyllengul labradorvalp som snabbt växte till en bredbröstad fyrtiofemkilos ångvält.
I dundrande fart tog han sig fram genom livet, han sprang genom dörrar, hälsade alla gäster med en dreglig puss och tuggade på alltifrån pennor till ett använt graviditetstest.
Varken lydnadskurser eller lugnande medel hjälpte.
Lika vilt som han betedde sig, lika obegränsad var hans tillgivenhet. Och för familjen Grogan blev han en ovärderlig gåva."

LÄS DEN!!!

Prima liv

Ja just nu känns det ju lite ensamt så klart, men i övrigt känns allt på topp. Jonas åkte till Husum vid 11.30 idag och är inte tillbaka än.....men han kommer nog innan det är sängdags.
Med utställningen går det verkligen framåt: Jossan var här idag och vi beställde rosetter, Jag har skickat PM  till alla utställare och känner att jag har stenkoll på ALLT!! eller ja, tills jag pratar med Maggan nästa gång, då går väl även den känslan över. Den brukar ju göra det.
Men just nu ska jag njuta av livet, sitter här vid datorn och äter små-snacks, lyssnar på Nelly Furtado och bara mår gott. Hundarna ligger på sängen helt utslagna efter dagens rusch på åkern (ja, jag tvingade mig ut en liten sväng idag, men det hade redan börjat bli mörkt )
JA; vi har ju fått snö idag!! Eller slask vart det, men innan regnet kom var det riktiga lapphandskar som kom.

Imorron blir det jobba av, ska jobba kväll på 7:an, världens bästa ställe! Och sen på måndag ska jag och världens bästa Terese gå med vovvarna på Fagerhult och träna lite.

Dagens kloka ord:
"When you're happy,
dance around and wag your entire body."

-ur dikten: "learn from your dog"-

Back on track

I helgen som var så åkte jag och Jossan till Sollefteå på en kurs och det visade sig vara det bästa jag kunnat göra av den helgen. Föreläsaren heter Erik Wilsson och var doktor i etologi, läran om djurs beteende....tror jag att det betyder iaf. Men jag i vilket fall som helst så var det en bra föreläsning om inärning och förändring av beteenden genom att prata "hundspråk", lite samma som Cesar Milan använder. Ren och skär hundpsykologi och inget lull-lull. Jätteintressant och mkt diskussioner!

Igår var jag till frisören och gjorde en drastisk förändring i mitt utseende, eller igår tyckte jag det men jag har redan vant mig. Jag är dock fortfarande VÄLDIGT nöjd! Mkt färg och rejält kort i nacken, lite längre fram.

Nu är snart utställningen klar för stunden, det är egentligen bara rosetterna som ska beställas. Så nu känner jag att jag är tillbaka i verkligheten för en stund och när detta är över så ska det bli sååå skönt. Men sedan är det väl bara att börja fundera på nästa års officiella tillställning!

Dagens kloka ord:

Att vara utan hund
är värre än att
vara utan sång.

- Henry Beetle Hough -

image94