En vacker dag....

Ja, det var idag de! Har precis kommit från skolan där vi har skrivit tentan i "Vetenskaplig teori och metod", gick jättebra! Skönt att känna att pluggandet och slitet haft effekt. När jag tittade igenom frågorna innan jag satt igång kände jag bara lättnad, ingen ångest eller panik! Och jag var inte ensam visade det sig sedan. Man hade ju förra tentan i färskt minne där man panikade när man bara kikade igenom frågorna.
På tal om den så fick vi den i retur nu efter tentan! JAG KLARADE DET, med ett och ett halvt poäng från VG!!! Jag och Anna vart alldelens tossiga och Erina klarade det!! Så himla skönt att kunna lägga det bakom sig! Sedan fick vi tillbaka arbetet/reflektionen som jag och Anna jobbat med och det blev med beröm G. Lyckan är fullkommlig, och så kommer man hem och BOOM.....ner på jorden igen! Jaja, man ska ju inte vara FÖR lycklig heller! Nån måtta får det vara.......;)
Men nu ska jag ge mig ut med hundarna och sedan bär det av till "fel sida av stan" till Linda och Ebba!
Tack för mig och på återseende!

Tala om diamanter....

...men då skulle du sett träden i rimfrostskrud!

Efter nyår åker jag ner till Varberg och ska umgås med min underbara vän och hennes barn, det kommer bli jättekul och jag har bokat resan. Jag ska åka tåg för andra gången i mitt liv, första var när vi var på klassresa i nian och åkte till Gbg så det blir ju samma tåg. Men lite pirr i magen har jag allt!

Oj, vad tiden rusar nu. Det går nästan lite för fort med allt. Snart har jag gått i skola ett halvår och häromdagen när jag sa till Anna "Om tre år så....." då påminde hon mig om att det bara rörde sig om två och ett halvt år, läskigt!
Nu till veckan så har vi en tenta  IGEN och jag får även veta hur det gick på förra tentan, fast jag är ganska säker på att det rör sig om en omtenta på luciadagen, JA det har tenta på en LÖRDAG!! Men man ska ju straffas antar jag. Nu känns det som om jag kommit in i detta med studier iaf och hundar hamnar inte på undantaget längre på samma sätt.
Imorgon ska jag och Anna sitta på bibblan och plugga på, sedan ska jag och hundarna ut på åkern och springa lite.
Just nu väntar vi på att Saffran ska börja löpa och då ska Zammie flytta in hit och Saffran får vara "slampa" hos mamma istället. Hon har ju bara lilla Hero som knappt fattar vad det handlar om, vill man ju gärna tro iaf.

Ikväll var jag och Jonas med hundarna till Skärpe och blev friserade....eller jag bara kapade till frisyren lite så att det är jämn!
Nu ska jag hoppa i säng så jag orkar med dagen imorron!!
Puss å kram

Sagoväv och drömtyg väver man om natten

Jag har hittat en bok som jag köpte för en tid sedan man inte kikat i och insåg att det var en hemskt bra köp. "Krummelurpiller - Astrid Lindgrens bästa citat för stora och små."

"Egentligen skulle det kanske inte vara omöjligt att uppfinna någon sorts
finare lärdomsapparat, som var fullflätad med allt det där joxet lärarna
ville att man skulle veta, ett slags pump som pumpade in en lagom
dos lärdom i skallen på en varje morgon, sedan skulle man vara ledig
resten av dan och kunna ha lite kul."

Rasmus, Pontus och Toker


"Livet är en sak som man måste vara rädd om, förstår du inte det?"
Ronja Röverdotter

"Ja, tiden går och man börjar bli gammal", sa Pippi.
"Fram på höstkanten fyller jag tio år, och då har man väl sett sina bästa dar."
Pippi Långstrump går ombord

Jag kan verkligen rekommendera den här boken, finns mycket klurigheter som man kan behöva!
Jag ser också fram emot att få gå på museet och titta på utställningen som hålls i Astrid Lindgrens minne!
Nu ska jag och min älskling gå ut och gå, men innan dess ska jag tipsa om TVÅ sidor på internet:
www.designbyjo.se och kika då främst på väggord!
www.eniro.se och deras nya sökfunktion där man kan mäta en sträcka....hur bra som helst!
puss å gonatt

En helg på Wången

Ja men då var den här helgen över och jag är väl rätt så nöjd. Men det var surt att, på söndagen, stå bakom certet.
Kritikerna kommer att läggas ut på hemsidan bara den kommer igång igen, det var ju bara Calle jag hade med mig.
Ikväll ska jag och Jonas på 70 års kalas, svärfar fyller år idag så vi ska käka lite tårta och så.
tack o hej

Inte vara sämre!

Ja, inte ska jag vara sämre än alla andra heller! Jag tittade också på TV3:s Insider i veckan när det handlade om sadisterna som skadar hästar och tanten med taxen. För det fösta så har jag skrivit på ÄNNU en lista mot tidelag: http://www.namninsamling.com/site/get.asp?stoppa_djursexet
och eftersom det varken är det första eller sista så börjar jag fundera på om det verkligen har någon större effekt eller om det bara försvinner ut i cyberspace.....
Ang. det som visades på TV, som jag tittade på med ett halvt öga eftersom jag försöker hålla mig borta från elände.....det är en annan historia...... så var det enda som riktigt chockade mig var MESEN de satt dit från jordbruksverket, dom hade ju hellre kunnat välja någon annan av mupparna (barnprogrammet) att representera staten. Han svarade inte på något, har tog knappt avstånd till tidelag och ännu mindre tog han parti för en ny lag. Det är ju helt sjukt att Sverige HADE en lag mot tidelag men den PLOCKADES BORT i och med någon reform och det var 1944, och vi tyckte de var ociviliserade då. Jaja, inte så konstigt att det rök i bara farten, men varför har den inte återupptagits och formats om?
Ja, personer som gjort sig skyldiga till tidelag kan bara dömas OM man kan påvisa att djuret lidit.....men vem bedömer det? Är det bara om djuret har synliga skador? Det psykiska lidandet då? Går det att bedöma? Vad vet vi egentligen om hundar/djurs känslor? Kan vi vara 100 på att de inte har känslor utan bara är varelser som lever på betingelser och drifter? Det anser ju behavioristerna att vi människor är också!! Har de kanske rätt? Ja, när man tittar på de som utför tidelag och sadisterna så kan man ju nästa tro det. Det är nästan så man skäms att vara människa, det finns inget annat DJUR som gör så mot en annan art. HEMSKT!!!!
Sedan den lilla damen med taxen: det var ju fruktansvärt att hon blev fråntagen hundarna. Men varför hade den äldre hunden bajsat på golvet skulle ju jag vilja veta!?! Och sedan är det väl inte så konstigt att de nya ägarna till den yngre taxen inte ville träffa henne, om man tittade på hur kvinnan på djurpensionatet reagerade så hade de ju en ganska vinklad bild av damen.....jaja, en tragisk historia men lite överdramatiserad kan jag tycka. Vet inte vad jag ska tro!

Idag åker jag, mamma, Lena och Erik till Östersund och utställningen på Wången! Ska bli kul, ser fram emot den här helgen, men det kommer att bli tomt utan min älskling! Jag har bara med mig Calle och det ska bli mysigt att få rå om honom lite bara han. Nu förstår jag hur flerbarnsföräldrar känner sig! Hundarna blir bara en flock, inte dem emot, men det känns som att de inte blir individer på riktigt!
Nu ska jag packa in mig och hundarna i bilen och sedan bär det av mot Domsjö!
Puss å kram
Ha en bra helg!

Zazza´s uppfödare

Idag har jag fått kontakt med kvinnan som fött upp Zazza och hennes kullsyskon, jag har också fått en inscannad kopia på hennes stamtavla och hon fyller år i december.
zzzzazza

www.maffialigan.com

Utmaning

Jag antar utmaningen som systeryster lagt ut på sin blogg: http://kamillastickar.blogspot.com/
Jag ska berätta 7 saker om mig själv och det får väl bli något sånt här:

1. Jag anser att ett liv utan hundar inte är värt att leva. Jag har inte varit utan hund en dag i mitt vuxna liv och planerar inte vara det heller. Har faktiskt funderat på vad jag skulle göra om jag fick ett barn som blir allergiskt och det lutar åt bortadoption......hehe skoja bara.
2. Just nu läser jag till sjuksyster och trivs jättebra med livet som student.
3. Jag sålde min Volvo 245 i somras och just nu är ja billös och det har jag inte vart sedan jag tog körkortet.
4. Jag sopsorterar.
5. Jag har två tatueringar, en krumelur på ankeln och en ängel på skulderbladet.
6. Jag är emot dödsstraff! Staten kan inte straffa för ett mord MED ett mord och när det gäller pedofiler, våldtäktsmän och andra som man kan tycka förtjänar döden, så är det för lindrigt om du frågar mig.
7. Jag är för aktiv dödshjälp! Och det är garanterat alla som varit med om den dödsångest och förlust av värdighet en döende människa kan ha. Och måste vi verkligen hålla KROPPEN vid liv när ANDEN är död?

Tack för mig!

Utställningspyssel och hårt arbete

Här kommer först och främst en ny bild på Saffrans näsa och hennes Pyodermit, det har gått jättefort innan det blivit bra.
Saffrans näsa i läkning
Såhär ser näsan ut efter två veckors behandling och jag är riktigt stolt över oss (mig och Saffran) som lyckats få det så fint. Hon har ju haft tratten på mest hela tiden. Enda gångerna hon vart utan är när hon är ute och då har hon ju koppel på sig istället. Igår var hon lös på åkern för första gången sedan detta började och den lyckan hon utstrålade går inte att beskriva i ord!

Utställningen går framåt, idag var Jonas och hämtade paketet från Royal och Emma (vår kontakt där) hade verkligen skickat ALLT!! Jättekul att ta emot ett sådant paket och vi har ju ganska mycket redan som det är!

På skolan går det väl sådär, just nu är det så tråkigt så jag hade kunnat dött på fläcken. Men vad är det att klaga på!?
Nu ska jagl aga lite mat till mitt hjärtas prins!
Puss å kram

Fallet "Saffran"

Ja, Saffran ja. Hon var ju ännu en sväng till veterinären igår och det konstaterades att hon hade ett våteksem i örat.....ja varför inte,,,,har hon allt annat så varför inte det. Hon fick ny sorts antibiotika som hon ska äta i 20 dagar, örondroppar och kortison. Det känns som om det aldrig tar slut, näsan är dock jättefin och läker bara bra. Så nån tröst är det ju! För min del går det ju bra, det är ju för henne det är så jobbigt med tratt, irriterande öron och begränsningar. Men ni verkar det inte som om hon kliar så farligt heller så hon kan vara utan tratt när man har henne under uppsikt!
Idag börjar en ny kurs på skolan! Här är det snabba ryck vetni! Nu ska vi läsa om "Vetenskaplig teori och metod" *pust* låter det spännande? Tycker inte jag!
Jag har också börjat ladda inför julen, som vanligt ser jag fram emot julafton och allt vad det tar med sig. Brorsan kommer upp från Gbg, ska bli kul! Jag är, som vanligt, snart klar med alla julklappar. Ska även, idag, försöka hitta en present till Visai som fyller år nästa vecka och skicka ner den.
Anna, Jonna och Visai har ju flyttat till Varberg, så nu är det bara att titta på resor ner dit och fundera på ekonomin!
Jag pratade med Anna igår och hon sa att när jag kommer ska vi på Ullared.....hehehe, har ju bara hört talas om det stället! Hon var i Umeå igår och packade....avundas henne inte! Inge kul med flytt!
Men nu ska jag byta kläder, rasta hundar och sedan kommer Anna J och hämtar mig!
Over and out

Tentaångesten över

Nu är min allra första högskoletenta bortgjord och det känns inte helt ok. Frågorna som kom på tentan var för mig ett mysterium. Men det är bara att göra en omtenta isf. Och det verkar in som om jag blir själv om det.
Jag, Jonas, Anna och Henke var på bio ikväll och såg nya Bondfilmen.
Ikväll orkar jag inte skriva om Saffran men jag ska göra ett nytt försök imorron!
Natti natt