Hallelujah, I just love him so

JAA idag är det nyårsafton och den stora dagen för mig och mitt hjärtas prins. Idag ska vii äntligen få ta på oss våra vackra ringar. Tyvärr vet vi väl inte riktigt än vad kvällen kommer att innehålla eftersom alla planer vi gjort har gått i krasch men vi hittar nog på något till slut.
Innan tolvslaget kommer vi iaf att befinna oss på Varvsberget och skåla det nya året och vår förlovning!! Plus att vi kommer skjuta en massa raketer, en fin tradition tycker jag. Vi kanske inte kommer att stå för så mycket av skjutandet men vi kommer pussas desto mer.
För övrigt har jag väl inte så mycket mer att förtälja.....men jag önskar alla ett GOTT NYTT ÅR!!!!
Jonas, Calle, Dexter och Elvis hälsar också!


Mellandagsrea på IKEA

Ja då var julen över och det är bara nyår kvar. Förteckningen på julklappar är som följande:
en inomhusgrill
en stav till tungan
en sandspridare ;)
en soda stream
en musmatta med Calle på
lite prydnadssaker
mm.mm
jag tror inte att jag fått såhär mycket julklappar sedan jag var lite.

I fredags var jag óch Jonas på mellandagsreaa på IKEA och köpte oss en soffa, två bokhyllor och lite annat lull-lull

GOD JUL

och GOTT NYTT ÅR!!


image101

Hej hopp gummisnopp

Men usch då så jag skriver.....skäms på mig!!

Idag så var jag ju som sagt och körde upp för dialysbilen och det gick bara bra, jag blev godkänd. Mikael som är enhetschef på ambulansen tyckte dock att jag skulle inskola mig innan jag bestämde min sommar. Så jag gör väl det, men jag tror nog att jag redan "made up my mind" om den saken.
Klockan tolv var jag och hämtade lilla skrutt på dagis och sedan bar det hemöver till pepparkakeland. Tyvärr blev det bara två och en halv plåt, men kul var det. Sedan kom Linda och Ebba förbi och då blev det mest fika av. Jag och Alma spelade lite spel och la lite pussel. Sedan blev det lite jobbigt när "pappa" (Almas pappa, Micke) kom och skulle hämta sitt lilla troll......det var inte så populärt. Jag får väl ta det som en komplimang att gon trivs här....men det är ju inte så kul.
tyvärr var det ju bara pepparkakorna som blev bakade, men jag köpte mer dadlar idag så nu blir det julgodis för hela slanten.
Sedan skar jag ju upp halva min lax som jag gravat och den blev otroligt bra. Ringde till systeryster för att skryta lite och för att berätta vad jag gjort tills de ska komma.....då visar det sig att hon "inte är så förtjust i lax längre" JÄKLA UNGE.....här han man kämpat i sin anletes svett och vad får man för det??

Imorron ska jag sälja fisk med Jossan, ska bli stenkul!!

Julbak och mer besök

Idag har jag bakat hela långa dagen, bakat och städat. Sedan insåg jag att jag inte kan göra bullar och knäck utan jäst och vispgrädde så jag och hundarna tog en promenad till Statoil. Där inhandlade jag jäst, vispgrädde och två snusdosor och sedan gick vi hem och fortsatte julbaket.....och ja, jag menar VI. Mina hundar är de mest matlagningsintresserade hundar som finns. De kan allt vid det här laget!

Idag har jag alltså bakat:
Chokladdoppade dadlar fyllda med mandelmassa, mandelspån och nutella-kräm.
Dumlekakor med Noblesse på.
Choklad-cookies (misslyckade tyvärr)

Ulla och Åke (Jonas moster och karl) Var på en snabbvisit ikväll och kikade på vårt hus och mitt i allt kom också Torgny och Anette (Jonas kusin och tjej) förbi. Jättekul att de kommer och tittar på vårt lilla hus som jag är så stolt över. Längtar snart ihjäl mig till helgen när Karrå, Pelle och Kamilla kommer. Nu är det bara Pappa som saknas, han har ju inte vart hit än....ska  nog ta och jaga honom lite så han masar sig hit.

Imorron ska jag baka:
Pepparkakor med Alma
Saffransbullar
Knäck
Negerbollar
Musliebars

Och jag hoppas verkligen att jag tar mig i kragen och gör detta. Imorron ska jag även köra upp för dialysbilen vid tio (håll tummarna) och sedan klockan tolv ska jag hämta Alma på dagis. Tror att det kommer bli en bra dag imorron, trots tunga besked ikväll!

puss och kram cyckelram.

Äntligen över

Känns verkligen skönt att denna helgen är över....inte för att det vart så jobbigt direkt men vi håller ju fortfarande på att "bo in oss" i vårt nya hus och liv, det blev ett riktigt jobbigt avbrott i detta i helgen. Men nu är mammsen hemma igen och ordningen återställd.

På tal om lilla mamma; hon har ju kommit på att vi ska RIMMA på julklapparna iår.....jamen OJ, va rolig hon var då.....men det är väl bara att hålla truten och göra som huvudmamman bestämt. Jag som tycker att jag köpt alla julklappar satte mig nu ikväll och rimmade på alla.....och insåg illa kvickt att problemet var lite större än så.....jag har inte köpt till en hel rad människor, ujuj.

Idag hade vi storfrämmande.....eller ja kanske inte så stort....men himla kul. Terese kom förbi en sväng och drack lite kaffe, kikade på huset och surrade. Hur trevligt som helst! Och sötis hade köpt en liten julgrupp till mig!! TACK!

Vi håller på att bli gråhåriga på detta nu, hur ska vi göra? vad är bästa lösningen? NÄR ska vi göra det? Mycket att fundera på över jul här. Men vi har ju lovat oss själva att vi inte ska sätta igång ngt innan jul så det är bara att lägga händerna på ryggen tills mellandagarna.
Jag var ju som sugen på att tapetsera om vardagsrummet innan vi vart på IKEA ´...men jag fick lite dåligt med medhåll på den punkten.....så jag får väl vänta med det. Och han jag delar brevlåda med har väl rätt i att det inte ser så överjävligt ut därinne att det måste göras nu heller.

Jag skulle ju ha skrivit ett inlägg igår också men nu blev det ju inte riktigt så....ljusen kommer idag istället:

image100image100image100

Lugn och ro

Nu har saker och ting lugnat sig lite här i Domsjö. Calle, Dexter och lille Zammie bor inne i vardagsrummet med oss när vi är där och sedan försöker vi hålla dem isär bäst det går.
Jag har jobbat ikväll på 7:an, riktigt lugnt och skönt. Vi beställde "hem" mat från Ali Baba och hade det mysigt. I hissen på väg ner till omklädningsrummet träffade jag en kvinna som jobbar på 5:an och hon frågade varför jag inte är där.....ja, vad ska man säga. Feg som jag är så sa jag bara att det "inte blivit av" och hon var väldigt påstridig om att jag skulle höra av mig dit för de behövde så mkt folk. Jag ville bara skrika: "JAG VILL INTE!!" Jag trivdes ju verkligen inte bra där.....

Imorgon är det tredje advent och jag har glömt att tända ljus här i bloggen.....men här kommer två iaf....så får det bli tre imorgondagens inlägg.

image100image100

Hundvakten nr. 1

Idag och följande två dagar är jag hundvakt hos mamma och det kändes väl inte så jobbigt men jag kan ju säga att mina killar har "vant sig av" med tikar och steppar nu på tårna för brudarna här i Domsjö. Tror att det är dags att låna hem en tik härifrån fram till jul. Blir ju tokig om det har spoilerats allt som funkat så bra. Jag har ju alltid kunnat skryta om att min pojkar minsann inte blev påverkad av tikar, och nu beter de sig som om hela bunten hade varit i höglöpen! *suck*
Dexter försökte mopsa sig mot Chubby....helt otroligt, han som alltid varit så undergiven alla andra hundar. Jaja, alltid får man lära sig något nytt.
Förhoppningsvis blir det väl bättre med tiden. Mamma har lite sjuka hundar här, men det är ingen fara egentligen. Chubby har lite bihåleinflammation och få penicillin.

När älskling kommer hem så ska vi nog ta och fundera på om inte han ska åka hem med mina kräk och så ssover jag här i helgen så vi får lite lugn och ro. Men när vi vart ute i skogen kanske det ordnar upp sig igen, när de fått göra av med lite överskottsnergi.
Men nu ska jag ta hand om dessa små monster så de kanske kan varva ner lite och lägga sig.

All better now

Nu är calle-balle inte sjuk längre...inte dexter heller. Nu kom det ju två inlägg på varandra men jag vet inte om det är jag som trycker fel men den sparar bara inläggen utan att publicera dem.

Ja, nu är det snart jul och det känns lite overkligt att det har gått så fort, jag har jobbat i nästan två veckor och det är väl kanske därför jag tycker att det bara susat bort. Snart är det dags att åka på IKEA och handla lite möbler och grejer. Vi har ju hittat värstingsoffan:
image99Vet inte om beige är riktigt vår färg med tanke på den svarte icg den brune som bor med oss....plus en som är lite gråspräcklig.....men om vi köper soffan innan den 30/12 så får vi en extra klädsel så det ordnar sig nog.

Nu har jag också fått min bärbara dator och jag är riktigt nöjd med allt....utom mitt eget okunnande. Jag fick med, i paketet, ett antivirusprogram som jag skyndade mig att installera, men nu opponerar sig datorn eftersom det tydligen fanns ett annat program på datorn. jaja....den har då slutat att klaga.

Nu ska jag och Jonas gå en sväng till Torgny och Anette och hälsa på.....jag har ju gått med i
www.viktklubb.se och lovat "programmet" att jag ska promenera i 45 min. Så det är väl bara att ge sig ut och traska.

Läs min andra blogg också.....händer lite där nu!

Kennelhosta

"Kennelhosta är ett samlingsnamn på flera olika smittämnen som orsakar hosta hos hund. Hostan insätter ofta akut med kikhosteliknande symptom, djurägaren ofta tror att något fastnat i halsen på hunden. I många fall blir hostan så kraftig att vitt slem hostas upp eller hunden till och med kräks."

Min lille man har blivit sjuk, Calle menar jag då. Han hostar och kräks. Idag hade han lite feber! Stackars, stackars!