En helvetisk dag.

Usch vilken jävla skitdag jag haft!
Upp ur den varma, underbara säng som också är min klockan 05.30 sätter mig på bussen mot Sollefteå 06.50
Kommer till Sollefteå vid 8.10 och har då fortfarande inte fått någon kontakt med någon av mina rumskompisar som har den enda nyckel som finns till lägenheten.
Tar stadsbussen till lägenheten för att kolla om Erina är där......nej det är hon inte
Åker vidare till sjukhuset och åker upp till avd 17, fortfarande ingen Erina. Till rehab där jag hittar Sara som faktiskt hade nyckeln till lägenheten. 1-0 till mig! Får veta att Erina åkt till Övik.
Inser när jag kommer ut, att någon buss åt motsatt håll....alltså tillbaka till lägenheten, går det inte förrän timmen efter så det är bara att ta sin packning och promenera. Det är väl kanske inte så långt men jag hade ganska mycket packning. Vid det här laget spelade det mindre roll, jag hade ju nyckeln!
Inne i lägenheten åt jag lunch, degade lite och sedan trampade jag iväg mot sjukhuset och kvällspasset som väntade.
Skitpass vart det också!!
När jag kom till lägenheten igen så var porten låst.....jaha, någon kod hade jag ju inte. Ringde i vild förtvivlan till Erina och Sara men ingen hade en kod. Efter många långa samtal så fick jag till att en kvinna som är lokalvårdare kom och släppte in mig! Det efter att jag väntat en timme utanför! Och då var jag gråtfärdig!
Nån som vill byta liv med mig?
Jag ska nu krypa ner under täcket, lägga denna dag till handlingarna och be en stilla bön att jag inte försover mig imorgonbitti! Då är det nog bara att skjutsa mig till psykakuten!

over and out

Tillbaka i Sollefteå

Nu är jag tillbaka i Sollefteå efter en helg hemma hos älsk och hundar. Känns spännande eftersom jag äntligen fått börja gå med min handledare. Jag måste säga att jag är lite besviken eftersom vi verkar vara de enda som fått gå med USK första veckan. Men i fredags fick jag börja gå med mina gulliga handledare Märit. Hon är jättetrevlig och jag är säker på att jag kommer lära mig jättemycket. Kändes jättebra när jag gick därifrån i fredags.
vila lite och sedan duscha!

puss

Nervositeten har lagt sig

Nu känns det bättre, första dagen gjord på praktikplatsen ochjag måste säga att det var helt i onödan som jag gick och var nervös! En helt vanlig sjukhusavdelning, om än lite större än jag är van. Alla människor jag träffat ikväll har bara varit trevliga och det känns som om dessa veckor kommer gå så mycket fortare än jag trott!
Förutom att jag saknar mina älsklingar som är hemma så jag skulle kunna gå sönder när som helst!
Älskar er!

puss

Mot praktiken....

Imorron bär det av, känns jättespännande men också lite gruvsamt. Jag har ju inte en aning om vad jag ska förvänta mig men alla säger ju att det är bra i Sollefteå så jag får lite på det!
Tänkte visa vad jag inhandlat till mig och så fick Anna J en också:
http://www.ovanligaklockor.se/?artnr=14-9+Vit (Jag en blå och Anna en röd)
Så nu ska vi glida runt och skina på praktiken! :D
Ikväll har jag packat allt mellan himmel och jord, allt från trosor och sockar till havregryn och nudlar. Spännande värre och se hur länge man är i Sollefteå innan man inser vad man glömt!
Nu ska jag hoppa mig i säng! Kram!

Vänner är guld värda

Idag har jag haft det mysigt värre. I princip hela dagen har jag och Anna (Leding) vart i Modohallen på hundutställning och sedan kom Anna J dit också. Anna och Sigge gick det så bra för att de blev BIS 3. STORT GRATTIS!!!
(Nu har jag ju inte frågat Anna, men det var ju så tjusig bild på vinnarteamet! )
I det stora hela hade vi en trevlig dag och träffade mycket folk, surrade, fikade. Mysigt värre! Calle och Dexter var med mig och Dexter blev placerad BIG 2 (av 2 hundar) men vi var nöjda och bättre vart det ju när Anna och Sigge klarade sig så långt!

Här har ni receptet på framgången:

Bakad levergodis (hund)

300gr ungnötslever
3dl (knappt) vetemjöl
2-3 msk vatten
1 knivsudd bakpulver

Kör ihop allt i en mixer, till en smet.
Bred ut på en pappersklädd bakplåt.
Grädda ca 15-20 min i 175 grader i mitten av ugnen
Skärs i småbitar o låt svalna

Mina vackra pojkar!
Sedan när allt var klart åkte jag hem och gjorde mig iordning för middag. Daniel och Sara hade bjudit oss på middag och det var otroligt gott. Jag har ätit sötpotatis för första gången i mitt liv. De är så gulliga att jag kunnat käka upp dem!

På måndag åker jag och 17 av mina klasskompisar till Sollefteå på fyra veckors praktik. Känns lite haldant att fara hemifrån så länge och kontrollfreaket i mig stretar mot allt som går.....men vad hjälper det!?
Det är bara att bita ihop och "suck it up"!
Gonatt mina vänner!

VG....igen

Fick veta hur det gått på kliniska kemi-tentan, den sista i helveteskursen (fyra tentor på fem veckor) och jag fick VG. Jag jublar! Ringer till mamma "Ja, dig är det ju inge synd om" :-P, lägger på, ringer till pappa, *puh*, DÄR fick jag reaktionen. Jag är så stolt över mig själv, nu är jag bara en tenta ifrån att klara första året med flaggan i topp!
HÄRLIGT!

Det här med "hjärtdunken".....

Jonas farmor hade ett uttryck som hon tydligen använde ofta: "Han har rätt hjärtdunk..." vilket betydde att den personen gick bra ihop med djuren och att de tydde sig till denne. Jag tror hon skapade det uttrycket för sin son, min svärfar, Jonas pappa. För han måste ha rätt hjärtdunk....


Här har ni "gobben" med Hero och Dexter.

Påskafton med huset fullt....

Karrå och Pelle har vart här veckan och jag önskar att de skulle ha stannat hela helgen, eller jag kunnat följa med.


Igår var vi hos mamma och käkade påskmiddag, eftersom de stack iväg till Stockholm imorse. Här är lite kort!
Mammas underbara ägghalvor, jag gjorde dom i julas men det var inte hälften så bra!
Denna gravade fjällfisk blev kallad för "Kärlek" resten av kvällen. Den var FANTASTISK och det var Pelles syster Pernilla som gravat den.

Snart är påsklovet slut och åter till skolan. Vi är bara hemma nästa vecka och sedan drar vi till Sollefteå, jag Erina och Sara.
Förra veckan fick jag veta att fläkemedelsberäkningstentan klarades med G. Alltså alla rätt!

Calle gjorde illa sig i benet idag när han och Hero krockade vid lösgång! :S Tycker inte om när han gör illa sig, är alltid rädd vart det ska sluta!
Men en fin påskkyckling vart han iaf:


Glad påsk alla små kycklingar, ha en bra helg!

GLAD PÅSK!!


En mil om dagen är bra för.....

....jaa, vem/vad är det bra för egentligen? I alla fall är det den sträckan jag cyklar när jag och Anna cyklar till och från skolan. Eller ja, egentligen är det 4,7 km enkel väg men det blir ju nästan en mil!
Igår fick jag tillbaka resultatet på Farmakologitentan och det blev VG, hur skönt som helst. Just nu går man bara och väntar på att köra på första tentan. Anna slutade på G! Vi är ju bäst hon och jag!
På torsdag kommer lillasysteryster (Karrå) och jag håller på att längta ihjäl mig! :) Känns som det var så länge sedan, men det var det säkert inte!

Nu ska jag käka frukost för det kurrar i magen och sedan ska väl pojkarna har sitt också! Hero kommer att "bo" här tills mamma och Micke kommer hem från Sthlm och det blir väl måndag nästa vecka! Lite vits att han ska flänga fram och åter.


Ny vecka, nya bekymmer....och påsklov!

Måndag.....IGEN! Helgerna går så fort och jag tycker inte man hinner med något av det man tänkt. Men i helgen har jag ju vart barnvakt iaf, det var ju mysigt. Det är Ebba-människovalp som vart här någon timme i lördagskväll.
Vi var ute på en långpromenad med hundarna och sedan var det mest bara mys i soffan.

På lördagkväll fick jag ett sms av mamma där det stod: "Kan ni ha Hero? Han är galen." jaa, vad säger man!? Så när Ebba hade åkt hem for vi till Domsjö och hämtade den galne dansken!


Det är så himla jobbigt när han precis kommit hit eftersom han flänger runt som en galning men jag vet att om jag härdar ut till dag 2 så är han lugn sedan. Och så är han VIDRIG på morgonen. Jag är, som känt, ingen morgonmänniska. Jag går helst runt och morrar i min egna lilla värld tills jag vaknat ordentligt......sånt tillåter inte Hero. Han hoppar, busar, tuggar, slickar, skäller på mig och tycker att jag ska rycka upp mig. INTE trevligt när man klivit upp strax efter fem en morgon för att skjutsa Jonas till jobbet.
Just nu, klockan 7.30, ligger han på mina fötter medan jag sitter vid datorn och är en liten ängel. Så som sagt: innan dag 2 och på morgonen. Sedan är det som om han aldrig bott någon annanstans!

Idag ska jag och Anna cykla på skolan och det verkar ju vara rätt OK väder ute faktiskt. Idag ska vi vara på KTC uppe på sjukhuset och lära oss att sätta nål + ge injektioner. Jag behöver inte hem till hundarna på lunch eftersom Hero ska upp till Umeå med mamma så kommer hon att rasta mina också när hon kommer hit. Snällt!

Nu ska jag gå en sista sväng med djuren och sedan hoppa upp på cykeln!

puss hej ses


Att "jinxa" något....

Det var precis vad jag gjorde när jag sa att jag INTE skulle cykla om det var sk*tväder. Men det var det.......och det gjorde vi! Så nu har jag lärt mig att man ska inte uttala sig om vädret för då blir det tvärtemot!

Skönt att det är helg, jag ska väl inte påstå att jag arbetat ihjäl mig i veckan men det är skönt att få bestämma själv öcer sin tid. Nästa vecka har vi ännu mer "lediga" dagar där vi får plugga själva!

Imorse ringde Linda och fråga om jag ville vara barnvakt ikväll....SJÄLVKLART vill jag det. Så de kommer hit och äter middag, sedan ska Ebba-männikovalp vara här i någon timme medan Linda och Björn är på bio. Vi ska ha det så mysigt!

Jag har en förkylning som ligger och gror....eller nåt. Tät i luftrören är jag iaf och hostar! Igårkväll började jag med Oxis och Pulmicort, något som jag bara har behövt i efterloppet av förkylningar. När jag och Jonas var ute med hundarna igår så trodde jag att slutet var nära.....njaa kanske inte då, men jobbigt var det! VILL INTE bli sjuk tills jag ska på praktik....när tar jag i så fall igen det? :S

Nej nu ska jag göra mig iordning för dagen!

puss

Lureri-dagen

Svar JA: Jag blev lurad idag, om än så lite. Imorse kom mitt hjärtas prins och väckte mig med tidningen i munnen.....det var Calle hehe. Och när jag läste att man kunde få en sten med sitt namn på gatan förbi nya gallerian för någon tusenlapp så kände jag, nyvaken som jag var, att: "Herregud vilken korkad idé och vad ska de pengarna gå till och hur kan DET vara så billigt?" tills jag tänkte efter lite, vände på tidningen och skrockade lite för mig själv!

Idag har jag och Anna bara strulat hela dagen! Fattar inte hur det gått till med vi lyckades välja bort en föreläsning och MISSA en. Som vi sa till varandra så är det inte vanligt för oss att missa en föreläsning, vi går snarare på för många. Typ alla!!  Men vi fick en hel del gjort iaf!
Imorron ska jag och Anna kanske cykla på skolan, OM det är fint väder. Jag känker då inte förstöra årets första cykeltur med att det ska regna.

Imorse när jag höll på att göra mig iordning så möttes jag av detta på en av mina många turer in i sovrummet:
Zazza och Dexter: svurna fiender, sover i samma säng!

"Håll dina vänner nära men dina ovänner närmre..."

puss