Årets varmaste dag?

Ja det måste det väl ha varit idag! När jag åkte ut till Hornön och Anna med familj visade mätaren i bilen på +24 grader och det är varmt! Så idag kände jag väl för första gången att det är sommar, på riktigt! Känns ju bra eftersom jag gör sista tentan på torsdag och sedan är jag ledig i 1,5 veckor innan jobbet börjar!

Veronica: som svar på frågan är det SJÄLVKLART att jag kommer förbi och även om jag inte skulle (nu tror jag att det blir så att jag åker dit) så kommer jag till dorro iaf! Jag har ledigt nästan hela den veckan så det skulle ju vara dumt om jag inte kom mig iväg för sedan jobbar jag resten av sommaren!

Ikväll har jag och Calle vart ute och jobbat lite med kärran, bilder kommer sedan! Calle är så duktig och jag tror till och med att han tycker att det är ganska kul!

På fredag har jag grillkalas här hemma med min klass, får väl se vilka som kommer med nog tror jag att det blir ett tiotal personer! SKa blir trevligt hur som helst! Dricka lite vin och grilla = må gott! SEN är det sommarlov på riktigt!

Men nu ska jag glida in i duschen och sedan isäng!

puss

Låååånga promenader blir det....

Vet inte hur det kan komma sig, men vissa perioder kan jag vara ute och promenera hur långe som helst. Kanske är det så att jag just nu försöker smita undan att göra skolarbete eller....? JA man vet inte!
Jag och Anna var på stan idag och jag inhandlade nya walking-skor på Íntersport för 370:- och så var jag ute i dem i 1,5 timmar ikväll............................kaaaanske inte mitt smartaste drag. Jag tror inte jag behöver underrätta alla vad som händer när man gör så........men bara för att alla ska vara på banan så har jag rejält med skavsår. :S

Har börjat fundera lite på 10-års jubileumet (som btw INTE känns bättre, jag känner mig fortfarande som 100 +) men jag vet inte om jag är så sugen på att åka på det.....vet inte om jag känner att jag saknar någon eller vill träffa någon. De jag riktigt kan längta efter träffar jag ju lite nu och då iaf. Kanske åker jag dit mest för att jag är nyfiken på hur alla har det och vad de gör. Får se hur jag gör!

Nu ska jag hoppa i duschen för jag fick inte bara skavsår av promenaden, även en lite otrevlig aura

En dag i solen....

Ja det var verkligen vad vi hade igår ute i Hörnett hos Linda, Björn och Ebba. Fick jättefina kort på alla underbara!


Ja och så slank en bild på mig och Calle in också!

Vi hade blivit bjudna på middag och sedan tog vi efter-maten-kaffet ut på gräsmattan. Underbar eftermiddag! Tack stumpan min!

puss

Valp-rapport

Nu har Saffran fått ur sig sina valpar med hjälp av en snäll veterinär i Vännäs och det vart fem stycken små pyren. Tyvärr fick vi inte vara med inne på op-salen, som vi får hos Inger, så vi fick vänta i 45 nervpirrande minuter. Men nu är de hemma och allt funkar bra!

På skolan så är ÄNTLIGEN rapporten klar, eller inlämnad iaf. På onsdag har vi seminarie och ska då diskutera våra arbeten i grupp. Sedan är det bara tentan kvar!

Idag har vi vart på dop och de var så söta små flickor. Två av Jonas kusiner döpte sina barn tillsammans, så det vart en Kajsa

och en Alicia.
Är dom inte söta som socker?! Och hela cermonin var jättefin, jag är ju lite svag för romantiska cermonier även om de inte är uppdaterade på hundra och några år.....
090523
Familjen Holmgren och familjen Sellgren i kyrkan!
Nu ska jag lägga mig på soffan en stund!
kram

Underbara morgon....

Nu är jag på hemmaplan igen och det är underbart skönt! Jag kommer nog inte, frivilligt, åka hemifrån på länge nu. Och en sak kan jag säga: till Sollefteå kommer jag nog inte åka på ett tag heller!


Idag ska jag åka till Jäbostugan och hjälpa till på SSRK Ö-viks working test och jag ser det som en bra dag att umgås med lite folk man sällan träffar och vara ute i solen som faktiskt skiner idag. Jag är uppe helt själv eftersom klockan är 8.20 på en söndagmorgon, men solen skiner och fåglarna kvittrar. Hero tjatade till sig att gå ut, annars tyckte jag att han kunde hoppa lite på Jonas. Men nu har han vart ute och kissat av sig lite iaf.


Jag har nu en tuff tid framför mig med båda rapportskrivning, hundvakteri, valpning och dop. Men sedan, efter min födelsedag som sedan följs av Karins examen så blir det lugnt, med jobb och lata, lediga dagar.

ha en bra dag i solen!
PUSS

Synd om mig är det.....

Sitter just nu vid köksbordet i världens tråkigaste lägenhet, vid världens segaste dator och göra ständiga försök att hosta lungorna ur kroppen. Nu har jag kommit till det stadie i förkylningen där jag hostar på dagen, hostar på natten och i princip varenda gång jag tar ett lite djupare andetag. Och det är även nu jag tycker som allra mest synd om mig själv! Och så har jag ingen här att klaga till! :(
Nej men nu har jag ju fått gnällt av mig lite iaf! Borsta tänderna och så hoppa i säng så kanske man får sova några timmar innan det sätter igång. Jobbar kväll imorron så det är lite sovmorron.......börjar 13.30.....hehe, "lite" sovmorron. Meeen eftersom jag inte kan sova eftersom jag hostar så blir det ingen skön sovmorron för mig! *snyft* Är det någon som lider lite med mig? Nån?
Nu har jag iaf bara fyra pass och fem dagar kvar, på fredag kommer jag hem till underbara Ö-vik och kommer nog inte åka, frivilligt, till Sollefteå igen på en lååååång tid! Fast nog är Sollefteå bra ändå, typ! Påminner lite om en blandning mellan Ö-vik och Dorotea, eller så.

pussen och kramen!

Barn och astma

Tänk så fascinerande ändå att jag nu sitter och läser om barn med astma, i den boken står det att barn som har astma och går på dagis/förskola kan ha en lättare tillvaro om förskolan har: "....noggrann hygien, regelbundna utevistelser och små barngrupper" Detta för att barn som går i stora grupper utsätts för större risk att få luftvägsinfektion vilket försämrar astman. Samt att det "på vissa håll" (framgår inte vilka håll) finns "allergiavdelningar" på förskolorna där det är restriktivt med djurägande och dammsamlande ytor. Det är ju toppen, men inte vet jag om det är så vanligt.
(Pediatrisk vård och specifik omvårdnad Edwinsson Månsson .M 2008)

Nån som vet? Anna? Pappa?

Kram

Struldag!

Men herregud vilken helvetespraktik det här blir, bara värre och värre.
Imorse vid 7-tiden låg jag i sängen och njöt av att få vara hemma, funderade lite på vad jag skulle göra av min dag, då ringde telefonen....det var min handledare som upplyste mig om att jag hade halvtidbedömning klockan 11. Tanken var att jag skulle åka med Erina vid 9-10 men nu fick jag istället kasta mig upp ur sängen, försöka få tag på min lärare som visste om möjligt ännu mindre än mig. Sedan trodde jag att jag skulle hinna om jag åkte med Erina, klockan 9.00 insåg jag att det inte funkade. Ringde till Jonas och frågade om jag fick låna hans bil, han kom och hämtade mig och sedan ska jag bara säga att jag tackade för att ingen polis hade fartkoll efter vägen! Men jag kom fram tio i 11.....så jag hann.....och bedömningen gick bara bra! Men jag fattar inte hur det kan bli såhär, jag brukar ju ha stenkoll på läget! Men nu är jag iaf säker på att jag får vara hemma tills onsdagmorron när jag ska åka med Sara.

Jag och Jonas var ju på stan igår och köpte en skrinda till Calle, tanken är att vi ska kunna gå och handla med honom i sommar, kanske även dra hem hundmaten! Den är jättefin i trä med täckta gavlar! (Bild kommer inom kort!) Idag var jag på färgmagasinet och inhandlade svart lackfärg som ska utgöra grunden på den! Sedan ska det pyntas lite!
Nu ska hundarna få sig en promp och sedan ska jag kurera mig lite!
puss

Är man riktigt klok?

Här sitter jag nu en lördagsmorgon klockan 04.20 och väntar på att mamma ska komma och hämta mig för vi ska på utställning i Skellefteå! Så jag undrar igen, är man riktigt som man ska eller....?
Ha en bra dag på er!
Kram

Brinn, brasa, brinn!

Tyvärr fick jag ingen bild på elden igår eftersom vi kom på halvvägs dit att kameran låg hemma! Men den var jättefin. Två små killar kom fram (vid två tillfällen) och sa: "Heeej, vad heter hunden? Det är min storebror som tänt på!" Så VEM som egentligen tänt på eller om dessa två var bröder och det rörde sig om samma storebror, det förtällde inte historien!
Skönt är det att vara hemma iaf, kan trösta alla med att veckan BLEV bättre, trots den usla starten!
Idag ska jag, Jonas och Fredrik åka till Åhléns-garaget här i stan och kika på alla fina bilar som ställs ut där!
Puss

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA jag var precis in och kikade på en blogg som ligger på topplistan här och hoppas innerligt att det antingen är ett skämt, att hon gör en karikatyr på unga tjejer idag......För det första låter det hjärndött när hon pratar, hon är ORANGE i hudtonen (pssst. det ser INTE fräscht ut) och sedan ser det ut som de har målat läpparna med Idomin.....och missat!! Är det såhär tjejer "ska" se ut idag?