En dag i solen....nästan!

Idag har jag och Anna vart på Ulvön och snurrat runt lite. Båtturen dit var kall och blåsig med lite inslag av trängsel.....Anna frös nästan ihjäl!
Här synes unga fröken Joald med bästa VINTER-fleecejackan på......i solen!

Här har ni lite bilder från när vi kom iland och strosade runt på ön:

fr vä: 1. Sommarfin Anna, 2. klocktornet vid kapellet, 3. ett hus som det antagligen spökar i....eller?, 4. ljuskronan i kapellet. 5. fiskenät, 6. Syrener i massor fanns påp hela ön! 7. en rolig vädersten, 8. nya finporslinet fann vi på hembygdsgården! 9. Många av stugorna hade vackra grindar, så jag ska visa Jonas att en sån vill jag också ha! :D Sist har vi lite blader!

Men nu kan jag åtminstone säga att jag varit där! Nästa resa så hoppar vi av på Trysunda.

puss och gonatt

Dagens klipp!


Mina alldelens nya "pin-up-skor". 150:- på Wedins! Mycket tjusigt!

No Dorotea for me....

Nej, det blev ingen tripp till Dorotea för mig i helgen utan jag spenderade midsommarafton i Skärpe med mycket god mat och lika gott sällskap. Ikväll har jag och Jonas ätit middag ute i Hörnett med Linda och Björn. Vi har dessutom prövat på att spela Kubb.....helt klart en ny favorit!
Nu ska jag hoppa i säng och önska fint väder imorron för då är det hamnen och glass som gäller och sedan börjar jobbet klockan 14.
puss på er

Dorotea it is!

Ikväll ska jag jobba till 21.30 och sedan drar jag och Calle till Dorotea. Hoppas bara lite folk är hemma, verkar ju som att alla jobbar, är borta, har främmande eller är upptagen/otillgänglig på annat vis. Men det visar sig väl!
Just nu ska jag hänga lite tvätt så jag har något att ta med mig på min resa! :D
Jag ska lyssna på Henning Mankell - Innan frosten på vägen!

puss och kram!


Oföretagsamhet

Det är ordet för den här veckan. Jag kommer mig inte för att göra något "vettigt" men jag rör mig otroligt mycket. Idag har jag cyklat, sammanlagt, 7,3 km. Samt att jag och Lizette var upp i skogen och traskade med pojkarna. Kul att hon är så med på allt. Verkar inte banga för mycket!
Ja, nu står midsommar för dörren och vi har inga planer för helgen. Jag ska jobba kväll på söndag så egentligen är det fritt fram att hitta på bus, men inte då......kanske jag ska bege mig till Dorro? Nu vart jag tvärsugen på det....... Ska ringa lilla syster och höra om hon är hemma.......

puss

*pust*

Nu känns det äntligen som att tillvaron landade lite för mig. Studenthelgen är över och allt som följde med den och så är Vännäs-utställningen överstökad också. Nu är det bara resten av sommaren kvar. Helgen har vart jättekul, alltid roligt att få träffa alla de sina.
Pappa och Carina, Purre och Magda (farbror med sambo) och Karrå bodde hos mig i helgen. Jag och Jonas sov i husvagnen! :D Karin var jättefin på studenten och balen men jag var ju i Vännäs när det senare hölls så jag har bara sett kort....men fin var hon:
...............................

Mamma fick hem sin nya valp i helgen också, från Tyskland. En mycket charmant liten herre som verkar besitta det inre lugnet. Bilder kommer nog inom kort!

Helgen spenderades, som sagt, i Vännäs på hundutställning. Rapport:
I lördags var det uppehåll och perfekt hundväder... vi människor höll dock på att frysa häcken av oss. Dexter var en av två hundar som fick en 1:a (14 anmälda) och vidare CK, CERT och i och med det CHAMPIONAT.....sweet!!! Så Dexter är alltså nu Svensk Utställnings CHampion! Calle fick en slät 1:a och inget mer!
(Om jag ska spekulera i vad alla tvåor berodde på så är det väl att domaren var från Australien och jag tror inte han fattade reglerna för svenska utställningar.....eller så ser Dexter ut som australiensiska heelers)
I söndags fick Dexter en slät etta och Calle fick 1:a med CK. Men men, inget kunde ju toppa lördagen den helgen i vilket fall!

IDAG ÄR DET MAMMAS DAG!
Ja, idag fyller lilla mammsen år! 25 år......igen!
GRATTIS!!!!!

Nu ska jag ut med lite hundar, börja röja i husvagnen och sedan är det bara Domsjö och tårta som gäller !:D

puss

SUCH Just Indiana

Tänkte bara meddela att Dexter-råttan blivit champion idag! :D Grattis till oss!!

More to come....

En hård helg....

Ja det ska gudarna veta att det varit. Jag har sovit lite, klivit upp tidigt och varit i farten hela dagarna. Idag har jag och Anna, förutom att varit på ännu en utställning, vart på IKEA och shoppat lite. Jag inhandlade ett skrivbord som kommer att tjäna som scrapbooking-/pluggbord beroende på säsong. Men hemskt bra vart det iaf!
Eller hur? Hyllan hade jag sedan tidigare och skrivbordet köpte jag idag. Den vackra orkideén fick jag av världens bästa Linda när jag fyllde år! :D

Men NU ska jag hoppa mig i säng efter att jag uppdaterat hemsidan lite! :D
www.kattisojonas.dinstudio.se

puss

Utställning med labbarna

Dagen har spenderats på en fotbollsplan mellan Kramfors och ingenstans. I det stora hela en trevlig tillställning och vädret ar ju bra för hundarna, vi på två ben fick dock frysa lite eftersom det blåste isvindar. Banana satt med vintervantarna på och så tror jag att man kunde räkna till två-tre tröjor plus en jacka. Å andra sidan är inte det tjejen nåt bra mått på hur kallt det är! ;)
Igår gick jag och Anna ut på krogen så det blev ynka tre timmars sömn i natt innan vi for iväg imorse, så jag sov två timmar när jag kom hem nu!
Men nu ska jag ut med pojkarna och sedan är det duschen och sängen som väntar!

puss


Första dagen på sommarlovet

Grått, mulet, regn, rusk osv. osv. Ja så är den första sommarlovsdagen, kul......
Så då blir det Norah Jones och scrapbooking istället! ;)
Ikväll skulle det vara grillkalas här men det visade sig att det inte passade för någon så jag och Banana ska grilla och dela på 3 L vin! :D

Ha en bra sommar på er!
puss

Sommarlov och födelsedag!

Idag gjorde vi den sista tentan för läsåret och jag tror det blir första tentan jag kommer att få göra om, så det är bara att börja plugga igen! Både jag och Anna har känt en otrolig leda inför att plugga nu på slutet. Vi försökte sitta och tjura på, men icke att något gick in. Men nu är det gjort och så är det sommarlov nu! Vet inte om ledan har berott på att vi faktiskt är trötta eller om det är just så att vi VET att sommaren är nära!

Idag är det födelsedag också....dock inget som känns så kul längre. Visst är jag för att man ska åldras med grace, men faan vad jag INTE vill fylla år mer! Jag har ju så mycket ogjort och åren bara rusar iväg! Jag hinner omöjligt med allt jag ska göra! Men nu är det så det är och inget går att göra åt det. Grattis till mig!



I förrgår, måndag, var mamma upp till Umeå och vet. Inger-Johanne med Saffran och Hero. Saffran var med för att Vännäs-veterinären är en j*vla klåpare som inte vet vad han pysslar med (det är han som är engelsman däruppe VARNING!) Eftersom hennes snitt på magen hade börjat pusa och hålla på var de ju tvungen att titta på det. Det visade sig att det blivit en fistelgång + att han fått dit en massa av håret vi rakade av innan operationen. Mamma har plockat det som kommit ut av sig självt men Inger och vet. assistenten plockade lika mycket till och spolade. Så nu ska det spolas två ggr/dag. Tydligen hade Inger varit lite chockad men sa att han var känd för att inte använda handskar eller sterila rutiner vid operation. *morr*
Hero började ju halta när han var hos oss sist, när Saffran skulle valpa. Det visade sig, som vi misstänkte, att han rupturerat (ja, det stavas så, det har jag och Anna kollat upp) korsbandet i knäet. Han var galen efter två dagar i stillhet hemma hos oss och då är det, som ni kan förstå, inte att tänka på tre månader i stillhet efter operation. Så han fick avsluta sina dagar i måndags. Jag känner ingenting egentligen. Visst är det sorgligt, men jag tror det är enklast att skjuta det ifrån sig och bara låtsas som ingenting! Jag tycker det har varit hårt med hundar som är sjuka och tas bort nu ett tag, blir lite jobbigt att hantera så då stoppar jag bort det istället! Men visst gör det ont om man tänker på det! Som mamma säger: "Han är som det där ADHD-barnet som alla bara tycker är jobbig och som man egentligen tycker mer om bara för att ingen annan gör det!" Och visst är det så, han var speciell....


Choicemaker´s Hero

Snart.....så nära nu!!

I can almost taste it.....sommarlovet menar jag. Idag har vi haft sista "skolarbetet" innan tentan och på torsdag när tentan är bortgjord är det bara sommar, sol och........eller.....njaa kanske inte då. Jag smög även förbi Susanne idag när vi vart på KTC och fick schemat inför sommarens jobb. Mycket jobb blir det.
Men nu ska jag börja sommaren med att vara ledig en vecka!

Nu är det ett faktum att jag måste köpa Haloumi (vet inte hur det stavas) tills på fredag. Litar på dig Jenny! Och att inte Jennys lilla Rut smakade sött är en gåta för mig! Se själva vad hon ser ut att smaka: http://vardagarmedjenny.blogg.se/index.html

Nu ska jag råplugga lite innan älsket kommer hem!

puss påer