Hej hopp i blåbärsskogen!!

Nu är vi i Östersund på vår storstilade semester! ag börjar redan längta hem, men nu är vi ju som fast här tills på onsdag när jag och systeryster ska tatuera oss....
skickade sms till Anna-panna idag i hopp om att hon skulle komma hem från skellefteå.....men inte då.....hon som har gått och fått chefsuppgifter kunde inte åka hem idag utan blev kvar tills imorgon! Vilket jag sörjer lite.....längtar ju efter att sitta på hennes balkong, frysa, dricka kaffe och snacka skit. Det var så länge sedan nu!!
Konstigt det sär med min och Annas relation....vi är ifrån varandra så himla långa stunder men när vi träffas så är det precis som om vi inte vair borta från varandra mer än en vecka eller så. Känns bra att ha en sån vän!

Idag har jag, Jonas och Kamilla varit på Eastern Palace och ätit en underbar middag med mogolisk buffé!

Pratade med Linda för fem sekunder sedan och fick veta att hon fått en liten Ebba!! Så underbart !!

Östersund nästa.

I helgen drar hela, lilla familjen iväg till Östersund på semester. Jaja, jag vet att en del inte kan hålla sig för skratt när jag säger att vi ska till ÖSTERSUND på semester. Men vi åker ju inte iväg för att sola, bada och drick paraplydrinkar....JUH!! Det är bara nyttigt att komma hemifrån lite och sedan så har vi ju en del att hälsa på där borta. Så i morgonbitti åker vi och det ska bli så skönt!

I veckan har Dexter haft sin "flickvän" Dixie här, men han är så fumlig att han inte lyckades para henne. Trots ihärdiga försök. Han är nog lite liten än.....eller så kan han bara inte.....tyvärr!!
Igår åkte iaf jag upp till Umeå med kärleksparet, dels för att lämna Dixie hos Susanne och dels för att hon skulle försöka göra en insats och se om hon kunde hjälpa. Men icke, sa Nicke!
När vi gett upp allt hopp om att de skulle få till det så vinkade vi adjö till Dixie och Susanne....och åkte till Helena och Jessica där vi fick tacos. En STOR tröst! Kändes bra att sitta och surra lite bara om ingenting!



Började fundera häromdagen på detta med skitsnack.....ett känt faktum!
Snackar jag skit om folk? VARFÖR snackar jag skit om folk?
Jag kom iaf fram till att det finns massa saker som kan uppfattas som skitsnack. Och, ja, nog kan jag också det sticker jag inte under stolen med.
Men för det mesta så är det så att när jag pratar OM någon så handlar det inte om att "göra ner" det personen eller framställa mig själv som bättre. (vilket jag tror fallet är med "äkta" skitsnack) utan jag är oftast bekymmrad över någon/något och vill ha en andra åsikt om mina iakttagelser. Och det UTVECKLAS till skitsnack när jag pratar med fel person.
Jag antar att även det kan klassas som elakt prat men det är då inte så det är menat.... det är snarare så att jag ser ett problem eller en situation som jag funderar mycket på och då kan jag försöka fundera med någon annan än den det gäller. Vilket kanske är lite korkat men en del saker kanske det inte lönar sig att ta upp just då!
Ja, jag får nog fundera lite till på detta.

RYTTARKAKA

4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
6-7 msk vaniljsocker
175 gr smält smör

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Rör ihop de torra ingredienserna och rör ner dessa i ägg+socker smeten. Häll smeten i en pappersklädd långpanna.
TIPS: Bred inte ut smeten, då bränns den i kanterna!
Grädda i 225 grader i 10-12 min. (tur att man har lillasyster som ser allt! )

        Glasyr

75 gr smör
2 dl socker
1,5 dl grädde
1 dl sirap
1 påse kokos (200 gr)

Blanda smör, socker, grädde och sirap i en kastrull och koka upp. Låt det sjuda i ett par minuter under ständig omrörning så att det inte bränns.
Tillsätt kokos och koka ytterligare i någon minut. Bred försiktigt glasyren över kakan och grädda i ytterligare c:a 10 minuter tills kokostäcket fått en vacker färg.


MUMMA!!!!!!


************************************************'

NOLIA IMORGON!!!!!

We are all the winners, we are all the best.....*tralala*

JAAAAAA!! Vi gjorde det igen, jag och min Calle-boll.....vi tog cert och denna gång även en fin vit rosett: cacib (internationellt cert) och jag tänker inte hymla med att jag anser att vi är bäst!!
Dexter tog en etta med HP (hederspris) så med honom gick det som förväntat. Jag hade ju egentligen inte tänkt ställa Calle eftersom domaren för dagen inte är så förtjust i stora killar, men hon har ändrat sig.

image87

Ut och åka!

Ja, i helgen blir det ut och åka igen,Östersund nästa! Utställning i Svenstavik denna gång och så passar vi på att dra upp husvagnen. Vi ska ju förhoppningsvis bo hos pappa på semestern men just nu känns det luddigt om det blir någon semester.
Pratade med mäklaren idag och förhörde mig om hur saker och ting fortskred med huset, han tyckte det funkade bra.....jag tycker det går FÖR SAKTA!!! Jag vill ju flytta in nu! I vilket fall så hade väl tanten hittat en lägenhet som kanske skulle passa.
Hoppas vi slipper bo i husvagnen nått i höst bara för att hon inte kan bo vart som helst.