Helg och semiledighet.

Jobbade igårkväll, hade jättekul! När jag går in extra såhär känner jag hur jag saknar jobbet med alla underbara människor. Både arbetskamrater och patienter! Jag kan nästan inte vänta tills jag är klar sjuksköterska och får gå ut i "verkligheten".
Idag är jag helt ledig så jag och Jonas ska snart ut till Skärpe där åkern väntar oss. Fast nog hade jag hoppats på bättre väder idag..... grått och disigt.
Insåg igår att jag inte har några rena kläder så det är panikartad tvättdag idag också!
Ikväll bjuder vi på tacos här i huset och det är Jonas mamma, pappa och bror som kommer. Micke och Karin kommer också eftersom att mamma jobbar kväll.
Nu ska jag kila ner i källaren en sväng!

see ya

Två tentor på samma dag

Idag har det varit tentor tills man storknat....eller ja, två stycken iaf. Som Anna sa på väg in i morse så var det svårt att få in eftersom det skiljer sig så vitt i ämnena, Farmakologi och Klinisk Kemi. Ska jag vara ärlig, och det ska man väl, så kändes det otroligt bra mot för den förväntan jag hade. Så det är bara att hålla tummarna!
Imorgon börjar den nya kursen: "Vård vid specifika sjukdomstillstånd del 1" och det enda jag fasar över där är summan som böckerna kommer att gå på! Uschaligen!!! över 2000:- om jag måste köpa alla de som jag inte har.
Jag har, från mammas förråd, några liknande och äldre bäcker och har jag tur klarar jag mig med dem. Känns sjukt att man, som "fattig student", ska punga ut med över 2000:- på EN omgång böcker. Jag har väl tur som har Jonas och det kan lösa sig iaf, men de som bor i en lägenhet själv och dessutom planerar att INTE åka på skörbjugg.....jag förstår inte!

När tentorna var klara idag så for jag och Anna hem till henne, hämtade Ebba-hunden. Sedan hem till mig och hämtade Calle och Dexter. Skärpe nästa!
Vi tog en tur på den underbara åkern där Togge/Fredrik har kört upp en otroligt fast och fint skoterspår. Hundarna sprang som tok och busade, Ebba var galet lycklig att få träffa pojkarna och de hade så kul! Jag och Anna gick mest bara och njöt av solen och friheten! När vi kom upp från åkern bjöd svärmor på våfflor för "det är ju faktiskt våffeldagen". Tommy och Jack var också där så det var fullt hus med hundar!
Sedan skjutsade jag hem Anna och Ebba.

När jag kom hem och tittade mig runt så fick jag nästan en chock.....jag har nog inte tagit i en dammtrasa på hela två veckor och hundarna börjar tycka att vinterpälsen är varm att ha på!
Så jag satte entusiastiskt igång att skura och skrubba! Skönt att få städa ut lite skit.
Precis när jag var klar så kom Linda och Ebba-människovalp förbi, och de stannade här ända tills efter middagen. Jag bjöd på korvstroganoff och potatis!

Ebba och Calle delade på vårdnaden om benet! Det är så kul att se hur försiktig Calle är med henne!

Imorgon är det som sagt nya tag som gäller så nu ska jag rasta jyckarna, hoppa i duschen och sedan krypa ner i sängen men mitt hjärtas prins! <3

puss o kram

Lite mer kort!

Tre kort tagna av Jonas när han försöker komma på hur vår nya kamera fungerar!

Ledsen/besviken/arg

Ja, allt detta kände jag igår när jag och Erika hade träning på bilprovningen. Det har ju gått lite rykten om att en speciell grupp människor med en specifik ras har uttalat sig negativt i diverse bloggar och gästböcker om vår måndagsträning. Jag har tagit det med en nypa salt och bara förfasat mig över hur taskigt det är. Nu har även jag läst detta och det känns inte OK!
Vi ställer upp (och med "vi" är det en relativt lite grupp av personer) helt gratis tar från vår lediga tid och den tid som vi annars skulle ha lagt på våra hundar för att hjälpa hundägare som inte betalar ett öre för att få komma och vara med. Då tycker jag att man ska tacka och ta emot det som bjuds, inte kritisera de som ställer upp.
När jag blev aktiv i SSRK hade vi inga instruktörer på måndagarna och då var det inte heller, vad jag vet, någon som klagade. Så vi kanske ska gå tillbaka till det och så får alla göra sitt bästa?!
Den egentliga lösningen på problemet är väl att de som har negativ kritik att komma med tar och ställer upp själva så får de ju träningen precis som de vill ha den!
Sedan är det ju så att om man, på träningen, lämnar "ordet fritt" och vill att deltagarna ska komma med förslag så är det ingen som säger något. Sedan tror jag inte att inkorgen svämmar över med erbjudande om att hjälpa till heller.
Jag känner bara "USCH", jag vill då inte hjälpa till mer om man ska måste ta emot skit för det man gör. Och jag tycker inte heller att någon annan ska måste utstättas för det.
När jag åker och ska hålla i en sådan här måndagsträning så gör jag det för att kanske kunna dela med mig av mitt sätt att se på det hela och styra upp tillställningen lite, jag åker inte för att "hålla kurs" eller för att servera en träningsplan till dessa människor. Jag erbjuder gruppträning som då ska vara anpassad till valpen på 6 mån och den gamla hunden på 10 år. Jag kan inte anpassa träningen till de som har klarat LP1 eller är lydnadschampions och jag tycker att de som har duktiga hundar kan ju hålla träningen själv!
Med detta inlägg så hoppas jag, för det första, att någon läser det som berörs och för det andra att denna någon tänker sig för nästa gång!

Tack för mig

Home Sweet Home

Visst är det underbart att få åka iväg sådär och bara vara! Men det är minst lika skönt att komma hem igen till det som är vårt! Hundarna visste inte till sig av lycka när vi hämtade dem i Skärpe och jag kände på precis samma sätt. Oftast när vi är "ute och åker" så är de ju med eftersom det rör sig om en utställning eller så!

Vi hade det hur skönt som helst i Sundsvall i helgen, på lördagen var vi på Motormässan i Nordichallen och på söndag var vi på Ikea och MediaMarkt innan vi åkte hem. På MediaMarkt blev det en ny kamera, en digital systemkamera som vi lekte med hela dagen igår!

Zazza-brazza

Men nu ska jag sätta mig vid köksbordet och plugga häcken av mig! Har mycket som ska göras innan onsdag när det är tenta!

puss

Skulle DU klara dig på 97 kronor om dagen?

Det var frågan i dagens Aftonbladet, den där som är längst bak "Vi5". 2,5 av 5 svarade Nej och två svarade helt JA, en vaktmästare och en student. De andra var f.d bandyproffs (han stod för halvan), en personalchef och en strateg (vad nu en sån gör?).
Vad säger du, skulle du klara dig? 97 kronor om dagen är ungefär 3000 kronor i månaden, det är inte mycket.
För det första frågar jag mig då: är hyra, el, vatten, telefon och så vidare betalt? så detta bara är mat? eller? Sedan är det väl inte "tänkt" att man ska leva på det heller!!? Men visst är det väl gräsligt att det finns de som måste vara fattiga i ett så, förhållandevis, rikt land!

Just nu är det bara plugg plugg plugg. Har en tenta på fredag och två på onsdag. Så jag jobbar på!
Jonas kom hem från Norge i ett stycke och nästa helg åker vi till Sundsvall på mini-semester!

puss

Sammanfattning av helgen

Till att börja med vill jag att alla ska uppmärksamma klockslaget som detta inlägg är postat på..............så, och nu hoppas jag att fler än jag är imponerade att JAG är uppe vid denna tiden på dygnet!
När vi var ut till Domsjö igår och åt middag så klagade Jonas på att han hela tiden var tvungen att säga att jag är duktig.....för det är jag ju.....men då försvarade mamma mig med att man nog måste få höra det! Och JA så är det! Men visst är det så att jag är HEMSKT duktig! ;)

I fredags var jag och pojkarna ute i Leding hos Anna, Amanda, Robin och Sigge för att träna lite. Anna hade lagat lunch och det var hur mysigt som helst. Hundarna var ute och sprang lösa, och jag insåg att det är SÅ man ska bo, inte som jag bor nu. När jag kom hem och sa det till Jonas var det inte utan att han höll med.
Träningen iaf gick galant, Dexter var en stjärna och lärde sig hindrena superfort. Sedan fick jag tipset av Anna att jag var tvungen att få honom att jobba längre från mig, så det ska vi arbeta på nu. Sedan så har vi börjat få lite bakslag, precis de vi väntat på, och jag kämpar hårt med att behålla tålamodet när han bara skiter i mig! Men jag vet ju att det lönar sig i slutet!

Igår gjorde vi inte så himla mycket här på Ängsvägen, tittade på Mia och Klara på web-TV (
http://svtplay.se/sok?cs,s,1,mia+och+klara,sample/ps,s,1,mia+och+klara,full ) som jag tycker alla människor ska unna sig! ;) Och sedan tog vi hundarna och gick till Skärpe, där ingen var hemma. Så då gick vi till Torgny och Anette, Jonas kusin, och fick kaffe. Sedan åkte vi till Domsjö och vart bjudna på god mat hos mamma.

Nu, för en timme sedan, skjutsade jag Jonas till Skärpe för han och svärfar ska till Norge och hämta nåt släp som Jonas chef har köpt. Och de ska ju inte direkt rätt över heller utan till Bergen alltså runt Oslo. Bara att hålla tummarna att det går bra. Vi var ut till Jonas chef igår och hans tjej frågade hur det kändes att skicka iväg honom såhär. Jaa, vad ska man svara? Inte känns det bra heller, men vad gör man!?
Nej Jonas att en duktig chaufför och kommer att ta det lugnt så det går nog bra! Men det är långt bort!

Nu ska jag dricka upp mitt te och se de sista avsnitten av Mia och Klara!
Puss o hej

SE DETTA

http://svtplay.se/v/1395581/mia_och_klara/gorel_menar_att_det_inte_ar_nagon_skillnad_pa_manniska_och_hund

Detta filmklipp bör alla som någon gång vart på hundkurs se!

puss å hej

Tandvärk i höften...

Idag tycker jag riktigt synd om mig själv, så där som jag själv stör mig på om andra gör. Jag har inte haft något mer än tuggummi under läppen sedan klockan 10.00, jag har tandvärk i höften (är PRECIS lika otrevligt som det låter) och är allmänt jättesur! Visst är det supersyndast om mig i hela världen?!


I natt, vid 02.00, vaknade jag med ett ryck.
Jag hade drömt så otäckt att jag inte vågade somna om  på en halvtimme, och det är jättelänge för att vara mig.
Iaf så drömde jag att jag befann mig i ett hus. Det var ett sådant "två-familjs-hus" där trappen upp till övervåningen finns i som ett trapphus eller en liten hall med dörr.
(Alla som vart hemma hos Jonas mamma och pappa vet vad jag menar, nu kanske inte det var så många av mina trogna läsare! ;)
I vilket fall som helst så var jag på övervåningen och fick en otäck känsla av att jag lämnat något öppet på nedervåningen, jag gick ner, och det visade sig att fönstret i köket stod på vid gavel. Jag var helt ensam i huset, inte ens hundarna var med. DÅ visste jag, så där som man bara gör, att någon var inne i huset. Någon som inte ville mig väl!
Jag frös av rädsla och stod alldelens still ett par minuter, då släcktes alla lysen runt mig och allt blev svart. Det blev ett sådant månsken in i huset och jag smög till ett hörn i ett sovrum och satt mig ned, blundade hårt och hoppades på att det skulle gå över. Då vaknade jag!
Usch, jag ryser när jag beskriver det!

Imorgon ska jag och Anna in på skolan för att lyssna på en föreläsning i farmakologi. Sedan ska jag hem, hämta hundarna och sedan bär det av till Leding där nästa Anna väntar med lunch. Sedan ska vi ut och träna! :D Så nu hoppas jag att vädergudarna är på min sida!

Nu ska jag duscha och sedan hoppa i säng med min lilla familj! ;)
Sänder en tanke till en speciell tjej! (Fast hon inte tror hon behöver det;))
Puss o Kram

3 veckor, 1 dygn och 2 timmar

And still going strong!
Problemet är nu bara att sluta med Onico också, och det är ju inte så lätt. Jag vidhåller fortfarande att det är själva vanan som är svår att bli av med inte nikotinbegäret. Nu går det väl kanske 3/4 dosa om dagen med Onico och målet är att få ner, även det, till NOLL!


Idag har vi varit på KTC på sjukhuset och lärt oss venprovtagning, på plastarmar. Inte alls verklighetstroget! Men det är klart att man måste ju börja någonstans. Anna-panna var jätteduktig för att vara första-gångs-stickare. Hon är en pärla på det mesta!
Imorron ska vi samlas runt en dator och titta på en föreläsning som är inspelad och utlagd på Ping-pong.

Just nu tycker nog mina hundar att jag är hur trist som helst, händer ingenting och det är ju inte utan att det sticker till med dåligt samvete. Men på fredag eftermiddag ber jag vädergudarna om bra väder så vi kan träna i Leding!

Kikar lite på Gert Fylking och Robert Ashbergs resa från Ystad till Haparanda, ett steg i taget! :D Visst hänger man på när de kommer hit!? Jag och hundarna ska då med en bit, kan kanske inte svara för hur långt det blir men en bit iaf!
http://www.rixfm.com/?underpage=512.36403

Nu ska jag läsa lite Klinisk Kemi!
Puss

Paniken sprider sig....

Varje gång vi startar en ny kurs på skolan så känner jag en liten pirrande känsla i magen av spänning. Ska bli kul att sätta tänderna i något nytt samtidigt som jag hört en massa om varje ämne. Men efter ett tag, oftast ett par dagar, så byts spänningen ut mot ren och skär panik.
Än har jag inte riktigt haft någon känsla av "tenta-ångest" sådär, visst har jag varit nervös och orolig men inte riktig ångest. Jag har ju haft på känn om jag läst tillräckligt! Men den här paniken i början av kursen, lite prestationsångest kanske det är, när man inte vet vad som förväntas av en och vad man ska läsa.
Just nu är jag mitt i denna panik när det gäller Klinisk Kemi, jag fattar inte hur det är tänkt att jag ska få in allt det vi verkar ska kunna tills näst-nästa vecka SAMTIDIGT som jag ska läsa in Farmakologi och Läkemedelsberäkning.
Men det brukar ju lösa sig! Anna J fortsätter att påminna mig, som den ängel hon är, att det faktiskt varit så här i de flesta kurser och att det gått bra hittills!

På fredag ska jag ta en paus från studiernas värld och fokusera på mina bästa vänner, hundarna! Då ska jag upp till Leding och Anna N för att träna hund. Främst kanske Dexter med sin/min nyvunna lydnad!
På tal om den så går jag bara och väntar på att det ska slå tillbaka på mig! Men varje gång jag knäpper lös kopplet på honom och det går bra, växer mitt förtroende för honom. Känns som om jag fått en helt ny hund! Underbart!

Men nu ska jag sätta mig och lösa lite läkemedelstal!
puss


TENTA, klicker och treårsjubileum

Jaha, om några minuter ska jag göra min första hemtenta! Jag får ha alla böcker med mig, allt är lugnt till synes.....men varför är jag så jäkla nervös då?
Men jag tror jag lagt upp ett bra system! ;) Vi ser väl! Jag återkommer snart!

Japp, klarade det på första försöket! G vart det!

Ikväll ska jag och Jonas fira att vi stått ut med varandra i tre år, låter ju så lite när man säger det men det känns som om det aldrig vart på något annat sätt! :D Helt klart på ett positivt vis! ;)

Jag har nu, genom Anna, fått upp ögonen för ett av guds underverk, enligt mig och när det handlar om hundträning. Lite bakgrund:

Dexter och jag har kämpat sedan han flyttade hit, fem mån gammal, med inkallning. Eller egentligen inte inkallningen heller, mer intresset av mig och bristen på detsamma.
 Han har ibland, helst i Skärpe, fått för sig att han springer åt motsatt håll från mig och sedan håller han mig på 30 meters avstånd hela tiden. Ibland har jag varit så arg så jag nästan
satt mig ner och gråtit av frustration. Och har jag fått tag i honom har det inte alla gånger vart kul att heta Dexter....

Nu har jag börjat med klickerträning, och det är FANTASTISKT,  för en stund sedan var vi på en "kiss-sväng" och han var lös större delen av promenaden! Han var uppmärksam, villig att vara till lags och nära mig! Helt underbart!
Nu är det bara upp till bevis imorgon när vi ska ta hela cirkusen till Skärpe!
Wish us luck!


Ha en bra helg!
Kram

2 veckor, 2 dagar och 18 timmar.

Nej, jag har fortfarande inte slutat räkna tid sedan jag tog en snus sist. Det är hårt! Men det går faktiskt jättebra och nu känns det som om jag klarat mig så länge att det är för sent att vända tillbaka!
Jag bakar bullar istället!

Idag kommer Anna, från Leding, med lilla Sigge (börjar bli många Anna nu) och ska träna utställning och förhoppningsvis fika lite också!
Jag ska räkna lite på läkemedelsräkningen och hoppas att det går bra med alla dessa tentor som är. Imorgon har vi en hemtenta i microbiologi, den är jag inte så hemskt orolig för. Men det är väl då det brukar gå åt skogen,,,,eller?

Ikväll kommer Saffran som ska vara här hela helgen, hennes familj ska på hockeycup så då får hon vara här! Det ska nog gå bra, men jag undrar lite på vart hennes löp har tagit vägen! :S
Hon skulle ju börja löpa i samma veva som hon blev sjuk, men hon verkar ju inte bara ha skjutit på det utan hoppat över helt! :) Ja, hundkroppen är väl fantastisk, hur den anpassar sig!

Vi var ju till veterinären med lilleman, Dexter, och skulle se hur de små simmarna såg ut! Meeen han behagade inte släppa till, veterinären var väl inte intressant nog. Så nu väntar vi in Sara hemma hos mamma, hon ska snart löpa och då ska hon få följa till vet. med Dexter när hon är i höglöpen! Vi får hoppas det går bra då!!
Jag tror ju fortfarande att han saknar den könsdrift som gör att de fixar en parning och tycker inte att det spelar någon roll hur spermierna rör sig. JAG skulle inte para med honom! Varför föra vidare gener som inte kan fortplanta sig utan hjälp?! Då är vi snart i samma sits med Heelern som med de raser som inte kan förlösas på annat sätt än kejsarsnitt. SKK har ju bestämmelser som säger att man ska värna om den naturliga fortplantningsförmågan och att använda en hane som Dexter är väl inte att göra det! Eller?

Nu ska jag dammsuga lite och städa toan, så det ser lite vettigt ut när Anna och Sigge kommer!
Ha en bra dag!
Kram

Elvis solbadare!
Elvis ligger och njuter av vårsolen som skiner in genom köksfönstret!

Män som hatar kvinnor

OJ, vilken bra film. Jag var stum av beundran hela filmen, vilka skådespelare! Jag mådde illa stora delar av filmen och har man sett den tror jag att man förstår varför! Men jag kan verkligen rekommendera den.

Imorgon har jag hållit upp med snusen i två veckor!! Är jag inte duktig!?

Nu ska jag åka och hjälpa mamma med en parning, Sammie ska få besök av en flickvän! :D