På bättringsvägen

Ja men då var vi på rätt spår igen. Saffrans näsa blir bättre.....sämre......bättre,.....eller? Ja den blir då inte mycket sämre iaf. Men nu har vi ny behandling och det verkar funka bra. i förrgår hade jag en släng av magsjuka och låg till två på dagen. Men sedan var jag pigg. Vi hade examination på skolan och det gick riktigt bra! Tack allihopa, ni är guld!
Nästa vecka är det både tenta OCH inoffen. Fattar ni vilken panik jag har, och sådana känslor leder oftast till att det händer.....ja....INGENTING, vilket i sin tur leder till ångest och sedan är ekorrhjulet i snurr!!
Men nu ska jag iväg på möte med min lilla kommitée, får väl se hur mycket man glömt iår......nee, kan nån stoppa mig, jag låter som en bitter gammal kärring.....men kanske med orsak!! (lurigt)
puss och hej

PYODERMIT

Visst låter det lite otäckt?? Efter mycket noggrann efterforskning kom mamma fram till det i natt någon gång och skyndade över med medicin som hon faktiskt hade hemma. Vår veterinär är i Bryssel så hon kan ju inte göra så mycket för att hjälpa oss.
Pyodermit heter det iaf som lilla Saffran fått och det är staffylokocker som löpt amok i huden på henne och Inger (veterinären vår) sa att det kan komma sig av t.ex. rivsår från katt, där det finns mycket bakterier under klorna. *hmm*
Jag hittade:
www.isabellevets.co.uk
och där står allt man behöver veta!

Vilken helg!!

Ja, inte i så mycket en positiv mening.
Man kan väl säga att helgen började redan på fredagmorgon. Eftersom att Saffran käkar sopor och allt annat hon kommer över, så får hon sova i buren. På fredagmorgon när jag öppnade buren trodde jag att svimningdöden var nära, hon såg för gräslig ut:
Saffran har fått en allergi reaktion av något slag.Kanske svårt att se men hon ser ut som en fotboll i ansiktet. Jättesvullen!!
Men jag konsulterade mammsen och vi kom fram till en behandling med kortison, fem tabletter.
Avvakta.
Anna kom hem till mig och vi satt här och läste, under tiden hade svullnaden lagt sig och vi åkte iväg till HLR-utbildningen på eftermiddagen.
Lördag morgon var allt lugnt, kanske man kunde skönja en liten svullnad över ena ögat, men det såg helt OK ut. En underhållsdos med kortison, en halv tablett om dagen.
Lördag kväll upptäckte Jonas en liten bula på nosryggen och det påminde lite om flera myggbett på samma ställe. Tänkte att det nog var lite svullnad som inte lagt sig.
Imorse, söndag......ojojoj,
Saffran har kliat upp ett stort sår på nosen.Nu är det smörjt med aloe-vera-gel och Saffran har tassarna lindade så aatt hon inte kan klia sig. Imorgon kommer mamma med en tratt som hon ska ha på sig när vi lämnar henne.

I övrigt i helgen så har Dexter blivit märkt så ingen ska glömma vad han heter:

 och sedan har vi slappat

vissa mer än andra!!
Och så var minsta lillasyster här och vi bakade lite!!


Allt som allt en bra helg för alla utom Saffran!!
Puss och hej

Ja just,
DAGENS LÅT
http://www.youtube.com/watch?v=MAcmSMMgxGM
Helt klart att lyssna på!

ps. jag skulle inte gråta om jag fick en skiva med rehab i julklapp!! :D

Tidig morgon!

Nu är praktiken över och jag pustar lättat ut. Jag har haft det jättebra och trivts som fisken i vattnet, MEN jag har inte tyckt om att sitta och åka upp till Husum. Det har bara varit drygt!
Men nu är man tillbaka i skolan och jag är idag uppe tidigt! Jonas och jag har ju bara en bil nu så jag måste skjutsa honom på jobbet om jag ska ha något att skjutsa ar*let i. Så här sitter jag och klockan är snart 8, jag ska ut med hundarna bara det har ljusnat ordentligt och sedan hämta Anna så ska vi till skolan!
Ikväll är det hundträning för hela slanten!!


Scrapbooking....eller så!

Ja, sent om sider har också jag hittat denna underbara hobby och insett hur kul det är. Och LÄTT, det trodde jag inte. Men jag tror jag har missuppfattat det, jag håller kanske på med cardmaking och inte scrapbooking, men i vilket fall är det hemskt roligt.
Här kommer lite bilder på kort jag gjort ikväll, första ever! ;)
Ett kort till Lars och Bangons bröllopp!
Ni får tilta på huvet så ni ser. Men detta är framsidan till Lars och Bangons kort


....och här har ni insidan!

tackkort till blåklockan för vår praktik
Här är tackkortet som jag gjort från mig och Sophia (en tjej jag går skola med) till Blåklockan i Husum för att vi varit där på praktik


Och här är insidan, får se imorgon om hon tycker det är OK eller inte!

Nu ska endumen gå och sova så jag orkar upp imorgon, åker klockan 6 *gäsp*

Puss och gonatt!

DAGENS VISDOMSORD!

"Life is not measured by the number of breaths we take,
but by the numbers of moments that take our breath away."

VFU

Nu är vi ute på praktik i tre veckor och jag hade "turen" att hamna i Husum, vilket innebär en hel massa bilkörande innan man landar där man ska vara.....:(
Det är jag, Erina, Sanna och Sophia som samåker och det är ju skönt att man delar på bördan, men det går bra. På fredag ska vi en sväng till Umeå och gå på en disputation, med andra ord så är det en forskare som har skrivit ett arbete och nu ska hon försvara den. Dessutom är det en SSK från stan så det känns ju spännande, och så handlar det om samvetstress, känns ju som något aktuellt.
Nu ska jag och min älskling ut med barnen på promenad! I regnet......