Lite Calle-resultat

Hej på er!
Här kommer lite resultat från sommarens resor:

Labradorklubbens Curcuitshow, 080704
"Masculine choclate dog, good head and expression, clean through neck and shoulder. Good depth of forechest, good body-proprtions, rear angulation ok. Needs more second thigh, moved well."
Domare: Anthony Allen

SSRK Curcuitshow, 080705
"Head shaped good, Eye colour correct but would prefer darker eye-rims. Little straight in front. Good rad(?) and body to leglenght. Nice colour."
Domare: Lynne Minchella

SKK, Alfta Forspark, 080712
"Goda proportioner, utm kondition, vackert huvud o uttryck. Utmärkt hals o överlinje, god bröstkorg, bra ben och tassar, vacker päls och färg."
Domare: Pia Razera-Brulin

Nästa utställning är i helgen i Svenstavik, Östersund och det är SKK som är arrangörer!

Sann lycka och varma känslor.

På min lista över saker som representerar sann lycka och varm känsla i hjärtat så finns det en sak som kommer upp ganska på en gång. Rätta mig om jag har fel men är det inte så att det finns få saker i denna värld som gör så gott som att efter en lång dag, jobbig tid eller tuff situation komma hem och mötas av en hund som är lycklig?
Han är bara lycklig att du kommer hem och för att han mår bra. Den känslan jag får i hjärtat då går inte att beskriva, men jag skulle inte vilja vara utan den för allt i världen.
Calle är den hund som verkligen kan visa med hela sitt väsen att han älskar sin matte, Saffran lever för beröring och skulle kunna sitta i timmar bara man har en hand på henne, Dexters favoritsyssla är att krypa nära, nära inpå och bara vara. Det är mina hjärtegryns sätt att visa att det älskar mig, mår bra och trivs med det liv jag har att erbjuda.
Det finns människor som påstår: "Hundar kan inte känna kärlek, de visar sig bara undergivna!" Det är inget jag köper och om så skulle vara fallet måste jag nog få tro att det är kärlek, jag kan inte tolka det på annat sätt.
I övrigt på denna lista finns inte så mycket som ger sann lycka men gemenskap med min underbara familj, mina äkta vänner, att lyckas med något man företar sig och givetvis, årstiden till ära, en vacker sommarkväll utan måsten.
Och helt plötsligt kom jag på en hel massa saker som faktiskt ger sann lycka, men jag skulle kunna hålla på hela dagen om börjar så det får räcka så!
Är han inte sann kärlek så säg! 
Den här killen älskar sin matte mer än livet självt!


Saffran a.k.a Miss MP (=Mys Prupp)

None
Min ståtliga kille, som i själva verket är en riktig morsgris!

Oron växer.

Ikväll blev det tydligt för mig att jag och Calle har mer att arbeta med än jag någonsin föreställt mig. Jag känner lite som Erika att det är mycket man har gjort fel på grund av okunskap och det är så tråkigt att det ska kännas så.
Jag fick ett mail idag om att Barbro Börjesson ska ha en föreläsning och kurs här i augusti och jag anmälde mig genast, känns som en livlina och jag hoppas verkligen att jag och Calle får vara med som visningsex.

I helgen ska jag och Anna J ta med oss lite hundar och åka ut till Skeppsmalen och lapa sol, OM det är sol vill säga. Är det inte det så får vi väl hitta på något annat! Men mysigt ska det bli iaf!

Nu ska jag hoppa isäng, ska jobba i morron efter att ha haft tre lediga dagar.

over and out

Helg och underbar ledighet!

Jamen då var det helg då och den är till och med snart slut. Nu är det lördagkväll och festen igår blev mycket lyckad, jag med flera hade det riktigt trevligt. Det var kul att umgås lite mer "kravlöst" än på styrelsemöten, för visso brukar vi väl ha ganska kul då med.
Ikväll var jag och Jonas till Hörnett och hälsade på mamma och pappa till världens underbaraste lilla pyre (a.k.a Linda, Björn och Ebba), kul att se dem, känns som om jag inte träffat dem på hela sommaren. Både jag och Linda har ju jobbat och sedan har jag ju vart borta nästan varje helg.
På måndag kommer Anna. J hit med en helt annan Ebba: liten, lurvig och brun. Hon ska få lära sig den ädla konsten att stå! För minsann ska det inte bli en showdog av henne me. Och sedan ska matte hård-drillas, vi ska gå igenom allt från scratch.
Inte i helgen men helgen efter, alltså första helgen i augusti drar vi till Svenstavik på SKK-utställning. Då ska hela gänget in i ringen och visa upp sin bästa sida!
I helgen far Anna och Simon och hämtar "mina" ungar nere i Varberg så nu kommer man nog sitta och åka upp till Umeå mer än plånboken och bilen tillåter. Men snart är det nog dags att vaccinera nån hund eller så!
Nu ska jag gå och borsta bissingarna och sedan är det nog sängen som nalkas!
puss puss

Hit ska vi snart, längtar nästan så det gör ont!
Hit ska vi snart! Håller på att längta ihjäl mig efter att sitta på Skeppsmalens klippor och lapa sol!

Lata sommardagar....på jobbet!

Idag jobbar jag med samma, dryga sk*t som igår, ofattbart att man kan få betalt bara genom att infinna sig på en plats men utan att anstränga sig. Men jag ska väl inte klaga, jag får ju pengar i slutänden iaf!
Ikväll ska (i princip) hela SSRK:s styrelse, Ö-vik, ha en grillkväll hemma hos mig och Jonas. Kommer att bli hur mysigt som helst och jag ser verkligen fram emot det eftersom jag inte kunde vara med på vår årliga funktionärsfest, känns om att jag får ta igen det nu!
I helgen har jag och Jonas pratat om att åka på Åsele Marknad, men vi får väl se, känns inte som att Jonas är så inspererad att åka. Men å andra sidan får man väl förstå det också eftersom att han har jobbat hårt snart i två veckor nu med dräneringen.
På tal om dräneringen så är de snart klara, Jonas och Gösta! Jag vet faktiskt inte vad jag ska göra för Jonas, Gösta, Henrik och Fredrik som har varit så underbara och hjälpt oss?! Men kanske en liten grillfest eller middag ute skulle vara nåt?
Neeej men nu kanske man ska ta och fika eller kanske läsa tidningen en sväng!
puss och kram

ÄNTLIGEN!!!!!

Nu har vi äntligen brutit de släta ettornas förbannelse, men vi var tvungna att åka ända ner till Alfta, Bollnäs för att göra det. Men nu kanske turen är på vår sida igen. Men förra helgen iaf så tog jag och mamma och packade bilen. Jag hade Calle och Saffran, hon Chubby och Spella och så drog vi iväg till Alfta. Och det var lååååångt. Vi började 3.00 på natten och var framme vi 8.00. Det såg riktigt bra ut och vi slog upp tältet, solen lyste, vi vattnade hundar.....sen kom regnet. Och vad det regnade sedan, vi var blöta, hundarna var blöta och likaså alla våra saker! Precis när man sitter där tror man ju att det aldrig ska ta slut. Men nu är vi hemma och med har vi ytterligare ett CK, men nåt cert blev det inte för min stora kille.
Åter till nutid.......

Pratade med Anna igår och hon hade jobbat sitt första pass på nya jobbet som assistent, nattetid. Tror att hon tyckte det gått bra och jag känner att det är skönt att hon får lite ordning på livet, jag om någon vet ju att det inte är så lätt att flytta till ett helt nytt ställe och inte ha den "kompis-bas" man är van att ha. Då är det alltid skönt att få jobb!
Får se hur de kom fram till om Jonna ska vara hos mig lite! Ska bli kul!

Just nu jobbar jag och sitter väl att väntar på bättre tider!

over and out

Jag har kommit in....nästan!

I förra helgen var jag och Jonas till el Stockholmo på World Dog Show med Calle-man. Tyvärr fick vi bara två röda band och det är väl som en slät etta i svenska mått mätt. Men om man kikade på Calle så insåg man att han inte skulle vinna eftersom de utländska hundarna såg ut som soffbord där de stod. Hur stora som helst!

Jag var in på Studera.nu och kikade idag och fick det underbara beskedet att jag blivit antagen till SSK, för visso som första reserv men ändock.

Ikväll ska jag, Calle och Saffran sova hos mamma eftersom vi ska iväg till Alfta imorgon....åker vid tre-----på MORGONEN!!! *gäsp*