Staketbygge del 3

Nu har jag målat 40 stolpar med svensktillverkad, röd slamfärg. Är jag inte duktig så säg!!


Sedan kom svärfar med sten som han fått ta från sjukhuset, där de håller på att riva. I snitt vägde varje sten APMYCKET!!!! Men nu ligger dom fint som en liten mur!


Vi hade även heja-klack i det hela och det bestod av tre små grisar.....eh....hundar menar jag!


Men nu ska jag, som dessutom blivit sjuk, gå och lägga mig, eftersom jag jobbar imorgon. Sedan åker jag, Mamma, Micke och Lena till Östersund och Svenstavik-utställningen. Calle och jag ska ta certet var det tänkt.......eller nåt!

Natt natt!
Puss

Staketbygge del 2

Nu har jag och han-jag-delar-säng-med varit på Granngården och på Byggmax och inhandlat diverse material.
På Granngården blev det 40 st stolpar i dimensionen 1,5 m x 60 mm i diameter.
På Byggmax blev det 20 liter röd "slamfärg" (typ faluröd) och 1 st penselset.
Så nu har jag lite att pyssla med! Stolparna ska målas, ner i marken och sedan ska resten göras.

En sak till som är planerat är ett svetsnät på baksidan av staketet för att förhindra rymningsförsök av mindre hundar.....(läs: Dexter)

Men nu ska jag äta middag, tycka lite synd om mig själv (har ont i halsen) och sedan ska jag sätta igång!

puss

Staketbygge del 1

Ja, del ett på alla sådana här projekt måste ju vara planering. Efter mycket mätande, svärande (jag har brännässlor på gården) och huvud-kliande så kom jag fram till detta:

Den sträcka jag ska inhängna är 74 m och jag ska ha stolpar med ungefär 2 m mellanrum = ca 40 stolpar.
(jag vet att ni som är kunniga i matematikens ädla konst lite fort räknar ut att det INTE stämmer.....man man måste ha mån att misslyckas på! )
På dessa stolpar ska det spikas trallvirke och eftersom att tvärliggarna ska vara 3 till antalet så blir det 222 m trallvirke som behövs.
I hörnen ska det stagas upp lite så det blir grövre stolpar där som ska ha stolpskor och det blir 5 st sådana kombinationer.
Allt detta ska målas rött....utom hörnstolparna som jag tror blir olivgröna så TYCK TILL om det!! Jag tror det blir fint!

Scrapbooking

Idag har jag vart på Ica och hämtat mitt paket från www.scrapbooking-butiken.se och jag är mycket nöjd! Nu kommer jag ha att göra ett tag.
Snart ska jag åka iväg på jobbet, känns väl sådär. Nu längtar jag verkligen till skolan! Säkert latmasken som börjar göra sin stämma hörd! ;) I övrigt så tycker jag att det funkar bra, jag jobbar på och det är fullt upp hela tiden! Men som jag sa igår så har jag hellre fullt upp än inget att göra.

Ha en bra kväll

puss

Kärleken den kärleken....

Den villkorslösa
Den enda varelse jag kan få totalt villkorslös kärlek från är mina hundar. Det krävs egentligen INGENTING från min sida för att jag ska "förtjäna" deras kärlek. Just därför förtjänar de ett så bra liv som jag möjligen kan erbjuda.

Den nya
Även på äldre dar kan kärleken infinna sig. Farmor har en ny kärlek och det strålar om hela henne. Underbart att det faktiskt alltid finns hopp om lycka!

Den starka
Jag känner en stark kärlek till min familj och de som jag anser är "mina". Det finns inga motgångar som kan ta bort den, men den kan prövas.

Den underbara
Finns mellan mig och Jonas, har aldrig upplevt något så underbart!


Löss

Det var löss dom hade, inte skabb. Det var ju underbara nyheter eftersom det är lättbehandlat! Lite bad och Frontline Vet. så löste det sig....ja och så byta allt i sängen, bädden, soffan osv.

Skabb-h*vete

Jaha, så var det dags igen, lagom till rötmånaden är det dags för skabbbehandlig på hundarna. Måste ringa till vet. imorgon och få lite recept och håller tummen HOPPAS att jag slipper komma in med dem. För det måste vara ohyra!

*Gjorde ett fynd idag:

En mycket ful-snygg, charmig väska som gör mig så glad! :D
Min nya picknickväska! :P

puss på er

DAGENS LÄNK!
http://www.youtube.com/watch?v=wZFkXQKCuBc

Dag 8: CHECK!

Nuså är det klart, jag har jobbat de 8 dagar i sträck som jag har fasat för. Visst har det vart tungt men när jag är i Svenstavik kommer jag tacka mig själv för att jag gjorde detta! Idag är fötter och ben ömma, ischiasnerven gör sig påmind och jag skulle kunna kräkas på folk. En hel dag hemma med mitt självvalda sällskap blir bra! Skulle det mot all förmodan vara vackert väder imorron så kommer jag att ta med grabbsen till Strandparken en sväng!

På torsdag kommer lilla Farmor till Övik och på lördag ska vi ha picnic! MYS
Nu ska jag återvända till soffan och min älskling!

puss

Vardagskommentarer

Har jobbat idag, tungt att kliva upp i morse.
Käkade lunch med bästa Anna på Höjdpunkten.
Kom hem och rastade hundarna.
Träffade Lizette och pratade lite med henne.
Kasta omkull mig på sängen och slocknade som ett ljus.
Vaknade vid 17 och klev upp.
Lagade pastaconcarne till älsket.
Sedan gick vi och la oss på sängen och somnade båda två igen.
Pratade med Kamilla på telefon, hon har varit i Frankrike.
Håller nu på att göra paj till mitt hjärtas prins bara för att han är så bra!
Ska snart åka och bada liten Calle.
Puss på er.


Mina stackars fötter!

Måste bara få klaga lite (fast jag får skylla mig själv). Jag har så ont i fötterna efter en kväll på jobbet! Så, nu har jag gnällt lite!!

Semesterplaner

Eller ja, semester och semester......obetald ledighet kallas det kanske lite mer korrekt......Men ledig i hela två veckor ska jag vara i vilket fall som helst!
Men nu i sommar har jag väl lite aktiviteter som jag ska satsa på att de blir av:

21/7 Hade jag tänkt ta med mig någon (Anna, pappa eller någon annan som har tid och vill) och kika på Stockholmsgatorna i Solberg.
29/7 Hade jag och Anna tänkt åka till Junsele djurpark och (citat Anna J) "Klappa de vita tigrarna".=)
2/8 Åker jag och mamma till Svenstavik på hundutställning och kommer förhoppningsvis hem med en champion.
8/8 Sitter jag och Anna på gräset vid Parken I SOLEN......och lyssnar på Tomas Ledin
9/8 Åker jag och älsket på Nolia
15/8 Jobbar jag min sista dag för i sommar, Jag och älsket åker på semester först till Dorotea och sedan till Östersund! *****LÄNGTAR!!!!*****

men just nu ska jag sluta drömma, äta upp min lunch och sedan rasta grabbarna en sista gång innan jag ska trampa iväg till det sjuka huset!
puss

Kennelnamn #2


Nu har jag en ny ide till kennelnamn: My Own ....om man tänker sig en valp som heter My Own Dr Dorian eller My Own Fendii
Jag tror stenhårt på det, ett kort och lättsamt namn som har en bra betydelse...."Min egen....."

Ska göra research innan jag skriver här.....det fanns ju redan men Your Own fanns inte...kanske?
Speak up, friends!

puss

Sommarstugedrömmar

När jag är hemma i Dorotea och solen kikar fram, man sitter och fikar ute med vänner så känns det verkligen som att en sommarstuga inte skulle sitta alldelens fel. Det skulle vara så himla skönt att kunna komma "hem" och verkligen ha någonstans att ta vägen, inte måsta inkvartera sig hos någon.
Jag har en framtidsdröm som har växt fram på senaste tiden, nu vet jag inte om det rent praktiskt är möjligt, om Jonas verkligen följer med och om jag törs ta steget!? Men jag tror på att det är bra att drömma ändå! Som följande:

När jag har läst klart alltså våren 2011 så jobbar jag hemma på sjukhuset på sommaren (eller om jag och Anna kommer oss iväg till Norge) sedan så fort vi ordnat med boende (sålt huset) och praktiska saker så flyttar jag och Jonas till Uppsala där jag jobbar på Akademiska sjukhuset och Jonas får något jobb han trivs med.
Vi bor där och jobbar kanske 1-2 år och sedan söker jag till barnmorskeprogrammet på Uppsala Universitet. Läser 1,5 år och sedan kanske jobbar på Akademiska i 1-2 år till och kanske 2016 kommer vi hem till Övik igen och köper en gård.

Som tidigare nämnt så är det en dröm och jag kan ju inte annat än jobba mot den. Men eftersom jag är lycklig redan så tror jag inte att det kan bli bättre, men kanske att det kan bli lite spännande. ;)

Idag har jag varit ute i Lavsjön hos Veronica och hälsat på, alltid kul att träffa vänner! Igår var jag och Karin på hotellet och kikade. Jag känner mig som en torrboll när jag är hemma, men det passar mig ganska bra! : D
Nu ska jag och Farmor äta steken som hon gjort!

Puss

Blöt kväll på Dorotea

Ja det var mer blött  för vissa än andra, men det stoppar inte min kropp från att signalera sig bakis idag. Jag kom hem till Farmor vid 2 inatt och stöp, tyst tyst, isäng. Vid 11 imorse masade jag mig upp och förbannade hennes hårda säng och mina värkande muskler. Jag är fortfarande inte bra i mina lårmuskler som är inflammerade och känner mig lite nu och då som en 80+:are.
När jag landade i Dorro igår så visade det sig att Farmor och Karin gjort palt, och hur lyxigt är inte det? Så just nu håller Farmor på att steka upp lite till lunch/frukost.
Igår var jag upp en sväng till Kullerbacken och träffade lite gamla klasskompisar, underligt hur det kan bli..... Men jag tycker nog alla många faller in i sina gamla roller där de blir som de alltid varit.
Jag var även en sväng till Shadia och hälsade på hon och hennes underbara familj. Tänk att jag hade kunnat flytta in dit om jag bara kunnat, jag hade trivts som fisken i vattnet. Hennes flickor är bland det sötaste och charmigaste jag träffat! Bilder kommer efter helgen!

Nej nu ska jag äta lite !

puss

Dorotea....igen!

Ja,men då gör jag ett nytt försök att komma mig iväg till Dorro. Jag kan, förhoppningsvis, sluta jobbet vid 13 och då ska jag hem och packa ihop det sista och sedan drar jag iväg. Jonas och pojkarna får vara hemma, jag kommer hem mitt på dagen på måndag!
Ikväll ska det  vara tioårsjubileum sedan 9:an och jag har inte riktigt bestämt om jag ska kika förbi där en sväng eller hur det blir...beror lite på vilken tid jag kommer fram!
Nu ska jag jobba vidare


Då var det avgjort

Eftersom att man, när man ansöker om kennelnamn måste ange flera så kommer jag ranka namnen som följande:

1 Woobies
2
Big Crush
3
Vovos
4
Kattis
5 Gosets


TACK för alla åsikter!
Puss

Kennelnamn

Det här med att starta en kennel är en tanke som jag leker med, vet inte på allvar hur jag skulle känna om det, men en sak kan jag konstatera och det att hunderiet aldrig kommer att ta slut. Så varför inte sätta ett namn på verksamheten oavsett hur den ser ut!
Så nu har vi en liten omröstning och jag skulle vara mycket tacksam om "alla" som läser min blogg (även om ni inte är så många) säger vad de tycker. Detta är kennelnamnen jag funderar på och frågan är hur de ska rankas:

Kattis
Vovos
Gosets
Woobies
(= A term of endearment (like "baby); someone who is so cute/sad/adorable you want to hug and comfort them.) 
Big crushs

Let´s hear it!!!

Livet kan inte vänta

Denna lilla bok med stort innehåll är en stärkan vitaminkick för alla som tycker att "livet suger" lite sådär på vardagsnivå. När man läser den är man lycklig att hälsan är med iaf!
Den handlar om tre tjejer som alla blir diagnostiserade med obotlig cancer men på något vis finner hoppet ändå! Deras bloggar:

www.livetenligthanne.blogspot.com
www.mittlivsabina74.blogspot.com
www.ulricasboxofchocolate.blogspot.com

LÄS BOKEN!

Smärta, djupa smärta....

Nu har jag ett litet uppdrag till dig för att du ska kunna sätta sig in i min situation på ett adekvat sätt:
1. gå till din soffa och sätt dig ner
2. försök nu att resa dig upp UTAN att hälarna ska nudda marken och med rak rygg samt inbilla dig smärta i sätesmusklerna.
3. Ge upp och kom tillbaka till datorn.....
Ja, vad tyckte du om det?
Så har jag det och det beroende på att smärtan sitter i hälarna (variant: jag-har-en-spik-i-foten), rumpans muskler som strålar mot utsidan på låren samt ryggen är lite stel.
STACKARS MIG!!!!!

Idag ska jag börja jobbet med min nya layout, kom gärna med tips om hur man får till saker som kan vara kul! Jag kan INGENTING! Gärna om ni har någon sida att tipsa om! :D

Grattis Anna Å på stora dagen!

Kram